Almanya'nın Hamburg kentinde 20 Mayıs Cumartesi günü saat 19:30 da son çıkan iki kitabın tanıtımı yapılacak.

Darmstadt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yener Orkunoğlu ile film yapımcısı ve yazar Hayri Argav, son çıkan kitaplarını tanıtacaklar. 

Yazar Hayri Argav'ın uzun bir araştırma sonrası yazdığı "O Şafağın Atlıları" adlı kitapta, 12 Eylül 1980 askeri darbe sonrası gerçekleştirilen idamların cinayet olduğuna yer veriliyor.  Erdoğan'ın 16 Nisan referandumu ile yeniden gündeme taşıdığı idam tartışmaları açısından da ders çıkarılacak bir belge niteliğindeki kitaba, okurun yoğun ilgisi bekleniyor. 

Sol ve sosyalist çevrelerde, Marks-Engels ve birçok Alman felsefeciyi, Türkçe'ye çevrilmiş kitaplardan değil de, Almanca kaynağından okuyarak okurla buluşturan Yener Orkunoğlu'nun "Nietsche ve Postmodernizmin Gerçek Yüzü" kitabı da ilgiyle okunacak, kayda değer bir yapıt.

ANADOLU EZGİLERİ İLE MÜZİK DİNLETİSİ

Merkez Tren İstasyonu yakınındaki Besenbinderhof 62 adresinde bulunan Alman Sendikalar Birliği (DGB) binasındaki, KLUB adlı salonda düzenlenen akşamda, Bağlama ve Gitar'da Yusuf Çetin ile Öner Taşkın, Saksofon Dinletisi ile de Cemalettin Zeyrek sahne alacak. 

Giriş ücretinin olmadığı, Avrupa Postası tarafından düzenlenen Kitap Tanıtımı ve Müzik Dinletisi akşamına, DGB (Alman Sendikalar Birliği) üyesi Birleşmiş Hizmetler Sendikası basın bölümü "ver.di Fachbereich Medien und Kultur Hamburg" destek veriyor.