Hamburg'da Dr. Durlanık Dil ve Müzik Okulu Türk Halk Müziği Korosunun verdiği konserde müzikseverler mest oldu.

Kentin Eimsbüttel semti Schaeferkampsallee 36 adresinde bulunan Jerusalem Kilisesinde düzenlenen Türk Halk Müziği Korosu konserine her kesimden yoğun türküsever katıldı.

Amaç yarınlara taşımak

Yüzlerce yılda oluşmuş Türk dilini ve Türkçe müziği Almanya’da yarınlara taşımak amacıyla kurulmuş olan Dr. Latif Durlanık Dil ve Müzik Okulu, koro üyeleri ve saz ekibinin hazırlamış olduğu kış konserinde, kenarda köşede kalmış değişik türkülere yer verildi.

Cornelia Gettesleben (K.Kemane), Annika Rahaus (Bağlama), Mustafa Eren (Ud, Akordeon), Metin Yıldırım (Kısa Bağlama), Hasan Gültepe'nin (Bağlama) oluşturduğu saz ekibi ve Alptuğ Güney, Aziz Şahin, Hakan Çepelli, Halis-Emrah Bingöl, İlker Genç, Klerem Tokgöz, Mevlüt Aydın, Murat Baysöz. Özcan Üşendi, Recep Kaprol, Ruhi Cıbır, Uğur Acar, Aycan Bozok, Derya Şentürk, Engin Birsen Çelik, Funda Kılıç, Nuran Karasu, Olga Golitsina-Tokgöz, Semira Dinçel, Sinem Kılıç, Sümbül Yeşilkaya'dan oluşan koro üyeleri alkışlarla sahne aldı.

İki bölümden oluştu

Nalan Serdar ile Merve Bolat'ın sunuculuğunu yaptığı koro şefi Dr. M. Latif Durlanık yönetiminde konserin ilk bölümü başladı. Koro üyeleri “Güle Çıktım Gülmedim”, “Bir Gönüle Aşk Girince”, “Bir Selam Gönder Bana bayramdan Bayrama”, “Mendilimin Yeşili”, “Dumanı da Vardır”, “Karlı Dağın Ormanında”, “Garip Bir Kuştu Gönlüm”, “Yol Üstünde Dikili Taş” parçalarını seslendirdi.

İkinci bölümde de dokuz türkü okuyan koro üyelerinin bazıları solo olarak türküler söyledi. Ayrıca Dr. Latif Durlanık'ın daha önce öğrencisi olan ve sonradan Hamburg Türk Halk Müziği Korosu yöneticisi Haldun Alay'da konserde saz çaldı ve Dr. Durlanık saz çalarken koroyu yönetti. Koronun birbirinden güzel söyledi türkülere eşlik eden türküseverler mest oldular. Zengin bir türkü programı sunan koro üyeleri konserin sonunda uzun süre alkışlandı.