Avrupa Postası'nin ev sahipliği yaptığı kahvaltıya 20 medya mensubu katıldı. Kahvaltıda HTTB'nin çalışma programı da açıklandı. Ayrıca 10 Ocak 2013 Türkiye Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik için de fikir alışverişinde bulunuldu.

Kısa adı HTBB olan Hamburg Türk Basın Birliği'nin bu yılki faaliyet proğramı iki konu üzerinde yoğunlaştı.

Türk Basın Birliği Yönetim Kurulu'nun belirlediği çalışma takvimine göre, ilk etapta ''Vatandaş soruyor, yetkililer cevaplıyor'' adıyla bir panel düzenlenecek.

Eğitim, hukuk, sağlık, seyahat, medya, emeklilik gibi konuların en yetkili ağızlardan cevaplandırılacağı bu toplantı 21 Ekim 2012 Pazar günü 14- 18 saatleri arasında Hospitalstr.111 (Haus 7) adresindeki Hamburg Türk Toplumu (TGH) salonunda yapılacak.
 
Yılın son etkinliği ise, Türkiye'deki Çalışan Gazeteciler Günü  vesilesiyle bir şölen ve ödül töreni şeklinde olacak.

Müzik ve eğlence proğramlarıyla takviyeli bu proğramın da, 13 Ocak 2013 Pazar günü 14- 18 saatleri arasında olması planlandı.

Öte yandan, yoğun bir çalışma temposu içersinde bu etkinlikler için hazırlıklarını sürdüren Hamburg Türk Basın Birliği'nin üye sayısı da günden güne artış gösteriyor.
Pazar günkü kahvaltıda üyelik başvurusunda bulunan Bild gazetesi çalışanlarından Yaşar Yıldırım'ın da katılımıyla, Basın Birliği'nin  üye sayısı 21'e yükselmiş oldu. Zaman gazetesi muhabirlerinden Halil Atakaya ise ortak mail sistemine üyelik kaydını yaptırdı.