Hamburg'da Tiyatro yönetmeni Necla Akgün ölümünün 2. yılında Altona semtinde Altonaer Balkon Parkın'da adının üzerinde yazdığı bir “Anma Plaketi” olan oturma bankından anma plaketi sökülüp çalındığı duyuruldu.

Bir ay önce konulmuştu

Avukat Mülayim Hüseyin öncülüğünde bir ay önce düzenlenen bir törenle Altonaer Balkon Parkı'nda üzerinde tiyatro yönetmeni ve postane işçisi olan Necla Akgün anısına “Anma Plaketi” bulunan bir parkbank bağışlanmıştı. Parkta bulunan bu oturma bankına, park ziyaretçileri oturup Hamburg limanını izliyor bazende yürüyüşe çıkanların mola verip oturup dinlenmesi için ideal bir oturma bankıydı ve bir ay önce parka konulmuştu.

Henüz kimliği bilinmiyor

Merhum Necla Akgün için Altonaer Balkon'da anma amaçlı Parkbankına taktırdığımız anma plaketi bilinemeyen kişi veya kişiler tarafından sökülmüştür diyen avukat Mülayim Hüseyin, “Buna karşı yaptığımız şikayetle polise baş vurup etkin bir şekilde konunun soruşturulmasını istiyor, olayın özellikle ölen bir kişinin anısını aşağılamak suçu esasında da soruşturulmasını, olayın ırkçı bir motifle yapılmış olduğunu, şu an bile Bezirksamt Altona'ya Necla Akgün örneğinde kurulan girişimin yorumcu ve oyuncu merhum Demir Gökgöl içinde müracaatı bulunduğunu, bu şekilde Parkbank bağışlarının artacağını ve anma plaketlerinin korunması toplumsal önem taşıdığını açıklıyoruz” dedi.

Çok üzgünüz

Mülayim Hüseyin, yoğun katılımla gerçekleşen anma etkinliğine değinerek 61 yaşında yakalandığı amansız hastalığa karşı yaptığı mücadeleyi kaybederek ölen Necla Akgün'ün annesi 84 yaşında Fatmaana Akgün ve torunları da katıldıklarını hatırlattı. Hüseyin, duruma çok üzüldüklerini dile getirerek, olayın aydınlatılması gerektiğini ve olayı yakından aydınlatılana kadar takipçisi olacağını kaydetti.

Emine SONUGÜR / HAMBURG