Mustafa Akpolat


Hamburg Korsanlar Partisi, ''Tehlikeli  Bölge'' uygulamasına karşı kurulan Halk inisiyatifini destekliyor.

Haftalardır Hamburg'da ''Tehlikeli Bölge'' manşetlerden düşmüyor. Geçen hafta Cuma günü aralarından Korsanlar Partisi üyelerinin de katılımı ile  bir halk inisiyatif kurularak, ''Tehlikeli Bölge'' uygulamasını hukuksal alana çekmek istiyorlar.

Kurulan ''Özgür bir Hamburg için, Tehlikeli Bölge uygulamasına hayır'', inisiyatifi, 20 Ocak Pazartesi günü, Rote Flora'nın yayında bulunan Haus 73'te düzenledikleri, bir basın konferansıyla kamuoyuna duyurdular. 

Konuyla ilgili olarak Hamburg Korsanlar Partisi başkanı Sebastian Seeger; ''Korsan Partisi Hamburg, Hamburg Parlamentosu tarafından alınan  yanlış kararlar düzeltmek için doğrudan demokrasinin bir aracı olan , halk  girişimini destekliyoruz . İnsiyativi ilk destekleyenler olarak, oluşumun, daha geniş halk kesimleri kapsayarak, Tehlikeli bölge uygulamasından etkilenen halkın, keyfi denetlenmesi, üstünün aranması, gözetlenmesi ve temel insan  hak ve özgürlüklerin  zedelenmesine karşı güçlü bir ittifak ve ses olmasını temenni ediyoruz. SPD ve CDU'nun söylem ve demeçlerine bakarsak, maalesef parlamento üzerinden bir çözümün mümkün olmadığını görmekteyiz.'' dedi

2005 yılından bu yana Hamburg Polisi, kendi taktir ve keyfiyeti ile  ve bir mahkeme kararı olmaksızın, bir meclis kararı alınmaksızın, kendisini yetkili sayarak, Hamburg'un belli bölgelerini  ''Tehlikeli bölge'' ilan ederek  istediği şekilde Polis kontrolleri yapabilmekte, kişileri süpheli olduğu gerekçesi ile  bölge snırları dışına çıkarabilmekte, kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlayarak anti-demokratik uygulamalarda bulunabilmektedir. 

Bu anti demokratik uygulama ile 40'tan fazla  ''Tehlikeli Bölge'' uygulaması ile 54 bin 967 kişiye kimlik kontrolu uygulaması yapılmış, 12 bin 499 kişinin çantaları veya yanından bulundukları eşyalar aranmış, 13 bin 793  kişi bölgelerin dışına çıkarılmış, 3 bin 858 kişinin seyhat kısıtlamalarından bulunulmuş, 2 bin 464 kişi gözaltına alınmış, ve 6 bin 197 kişi yargılanmış. Yargılamalardan sonra kaç kişinin ceza alıp almadığı ise bilinmemektedir. 
Halk İnisiyatifi 6 ay süre içerisinde gerekli olan on bin imza toplamayı hedeflemektedir.