Haber Merkezi

Günümüze kadar yaşanan katliamlar, tecavüz ve takibatlar nedeniyle yüzbinlerce kişinin kaçmak zorunda kaldığı Suriye ve Irak'ta, Hıristiyanlar sadece IŞİD ve El Kaide bağlantılı örgütlerin değil, Batılı ülkelerinin desteklediği Özgür Suriye Ordusu bağlantılı militanların da tehdidi altında. 

IRAK VE SURİYE'DEKİ HIRİSTİYANLARIN KATLİAMI PROTESTO EDİLDİ



Hamburg ve çevresinde faaliyetlerini sürdüren Suriye Ortodoks Kilisesi ve gençlik kuruluşu SOKAD'ın düzenlediği gösteriye Alevi dernekleri de destek verdi.

Billstedt Süryani Cemaati Merkezi Başkanı Josef Aydın'ın konuşma yaptığı etkinlikte, Suriye ve Irak'ta Hıristiyan topluluklara karşı terör örgütü IŞİD tarafından planlı olarak sürdürülen insanlık dışı vahşet nefretle kınanarak, protesto edilldi. Saddam sonrası son 11 yılda Hıristiyan nüfusun üçte ikisinin islami terör örgütlerinin tehdit ve baskıları yüzünden yaşadıkları bölgeleri terke zorlandıkları açıklanarak, son Musul'da yaşanan drama batılı ülkelerin sessizliği anlaşılamaz denildi. 1930'lu yıllardaki Nazi dönemi benzeri bir takibat yaşandığına değinilerek, insan hakları kuruluşlarının ve dünya ülkelerinin bu duruma daha ne kadar seyirci kalacakları soruldu.
,


Süryani cematinin politikadaki tanınan ismi Abut Can (CDU), Sol Parti eyalet milletvekili Cansu Özdemir ile Av. Mahmut Erdem'in de destek sunduğu gösteri, merkez tren istasyonu önündeki Hachmann meydanında başladı.



Kuzey Almanya'daki birçok dernek temsilcisinin hazır bulunduğu gösteride, "Amerika, Avrupa ve BM niçin susuyorsunuz", "Ortadoğu'daki Hrıstiyanları Koruyalım" ile " IŞİD Durduralım, Hıristiyanları Kurtaralım" içerikli döviz ve pankartları taşındı. Şehrin en merkezi yeri Mönckeberg sokağındaki St. Petri Kilisesi'ne kadar devam eden gösteri, Kilisede yapılan dini anmadan sonra Gänsemarkt meydanında sona erdi.