Hamburg'da uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren ve her yıl bir konser veren Hamburg Türk Sanat Müziği Korosu (HTSMK) üyeleri, 17 Mart 2019 tarihinde verecekleri konser için harıl harıl çalışmaları sürdürürken müzikseverleri müziğe doyuracaklar.

Yılda bir konser

Kaliteli bir konser verebilmek için yoğun çalışmak gerektiğine işaret eden koro yöneticileri, “Kalite bizler için çok önemli. Eksiksiz ve her dinleyiciye hitap edebilmek için yoğun çalışıyoruz. Her yıl konserimize yoğun ilgi oldu ve müzikseverler konserimizden memnun ayrıldıkları yorumları bizleri memnun etti. Bundan dolayı bu muhteşem atmosferi devam ettirmek istiyoruz ve dolayısıyla çalışmalarımızı özenle sürdürüyoruz” dediler.

İki bölümden oluşacak

Koro Şefi Erol Aslan yönetiminde “Solistler Geçidi Konseri” adı altında gerçekleşecek olan konser, iki bölümden oluşuyor. Konserin ilk bölümünde 30 koro elemanı Türk sanat müziğinden birbirinden güzel şarkılar seslendirecekler ve bazı koro üyeleri solo parçalar söyleyecekler.

Konserin ikinci bölümünde sahneyi TRT misafir sanatçısı Ayşen Birgör alacak. Sanatçı son zamanların sevilen parçalarından oluşan bir müzik buketi sunacak.

Herkes davetli

HTSMK yöneticilerinden Şengül ve Şükrüye Güner ikizler önce doğum gününü koro üyeleriyle birlikte kutladı sonra çalışmalara devam ettiler. Herkesin davetli olduğu konser Erol Aslan yönetiminde Abdurrahman Özyay (Keman), Selim Gönüldaş (Kanun TRT),İsmail Bergamalı (Klarnet TRT) 17 Mart 2019, Laeiszhalle Hamburg, Johannes-Brahms-Platz 1, 20355 Hamburg adresinde giriş saat 17.30 başlangıç 18.00'de gerçekleşecek. Geniş bilgi için Tel: 0176-48771958

Emine SONUGÜR / HAMBURG