Sol Parti iç politika sözcüsü Christiane Schneider basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İngiltere'de herhangi bir göçmene karşı cinayet işlendiği zaman mutlaka önce  ırkçılkla ilgisi var mı, yok mu diye özel olarak araştırılırken, Almanya'da benzeri olaylarda soruşturma yapan polislerin insafına bırakılmaktadır" dedi.


2000-2007 yılları arasında  Almanya'nın çeşitli şehirlerinde ırkçı-faşist Nasyonal Sosyalist Yeraltı terör örgütü (NSU) tarafından işlenen cinayetlerin aydınlatılması için Hamburg Eyalet Parlamentosu İçişleri Komisyonu’na Sol Parti tarafından bir önerge verildi. Sol Parti Hamburg Fraksiyonu iç politika sözcüsü Christiane Schneider, Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız ve Basın sözcüsü Florian Kaiser düzenledikleri  toplantıda, 2001 yılı Haziran ayında Hamburg’da öldürülen Süleyman Taşköprü cinayet dosyasının detaylı araştırma yapılmadan kısa sürede kapatılmasını skandal olarak değerlendirdiler.

 

2000-2007 yılları arasında aynı silahla 8'i Türkiyeli, 1'i yunan ve diğeri de alman polis olmak üzere 10 kişinin öldürülmesi olayında hala birçok karanlık noktaların olduğunu ifade ettiler.


Hamburg Schützenstr 'de Nazilerce 27 Haziran 2001 tarihinde öldürülen  market sahibi Süleyman Taşköprü dosyasının 2002 yılı sonunda kapatılmasının açıklanması mümkün olmayan bir polis "ihmalkarlığı" olarak değerlendiren Sol Parti milletvekilleri, araştırma sonuçları neydi, neden kamuoyu bilgilendirilmedi sorularını gündeme taşıdılar. Yaşananları sistemdeki ırkçı düşünce sistematiğinin polislere yansıması olarak değerlendiren milletvekilleri, Hamburg kriminal dairesi benzeri olaylar yaşandığında nedense soruşturmayı neonaziler ve ırkçılık yönünde değil de,  „örgütlü suçlar ve uyuşturucu ticareti“  üzerinden tek yanlı olarak yürütmüştür, önce  bu açıklığa kavuşmalıdır“ açıklamasında bulundular.

 

 2005 yılındaki işlenen cinayet sonrası yıllar sonra ilk kez bir soruşturma ekibinin kurulmasını da şiddetle eleştiren Sol parti iç politika sözcüsü Christiane Schneider, cinayetler sona ermemesine, devam etmesine rağmen neden yıllarca beklenmiştir önce bunun cevabı verilmelidir açıklamasında bulundu.

 

Hamburg'da öldürülen işadamı Taşköprü için o tarihlerdeki polis kayıtlarında “Polisçe tanınan, kriminel, normal bir Türk vatandaşı”  ( Anlaşılan polislerce normal türk vatandaşları „kriminel“ kategorisinde değerlendirilmektedir AP )diye bahsedilmesinin de inanılmaz ve ön yargılı bir skandal olduğunu kaydeden Schneider, “Taşköprü’nün hiçbir sabıka kaydı olmamasına rağmen, polisin tüm ihtimalleri araştırması gerekirken, ırkçı çevreler hakkında hiçbir araştırma yapmaması hatta cinayetler sürerken Taşköprü dosyasının kapatılması nasil ifade edilecektir, konunun açıklığa kavuşmasi için Senato‘da önerge verdik” diye konuştu.