Hamburg'da Türkçe yayın yapan Radyo Metro:pool Hamburg 93.0 FSK kuruluşunun 10. yılını TRT sanatçısı Bekir Ünlüataer'in verdiği muhteşem müzik ziyafetiyle kutladı. Kadınların yönettiği ve sunduğu radyo programı kendilerine layık ve kolay kolay unutulmayacak büyük bir coşkuyla tarihe geçti.

Acısıyla tatlısıyla pes etmeden

Tanınmış Delphi Showpalast mekanında gerçekleşen 10. yıl kutlaması başarılı yönetmen Telat Yurtsever'in yaptığı anlamlı ve aynı zamanda duygulu bir konuşmayla başladı. Acısıyla tatlısıyla, yaz, kış, soğuk, yağmur demeden hiçbir ücret almadan gönüllü olarak 10 yıldır Türkçe yayın yaparak vatandaşlarımızı farklı ve önemli konularda bilgilendiren radyo programın önemli olduğuna vurgu yapan Yurtsever, “Pes etmeden 10 yıldır devam eden güçlü kadınlarımızı ve dayanışmalarını kutluyorum” dedi. Her Pazartesi saat 08.00 – 10-00 arası ve her iki haftada Pazar günleri saat 09.00 – 11.00 arası programı dinlemek mevcut. Programın ekibi Elif Ergün, Gülenay Ören, Emine Sonugür, Hülya Yürük ve Tuğçe Bayazit birlikte dinleyicileri selamladı.

Zengin müzik programı

İki bölümden oluşan Hamburg'un siyaset, iş, sanat ve sivil toplum kuruluşlarından tanınmış simaların katıldığı zengin müzik programı Abdurrahman Özyay, Cemal Malkoç (Keman) Sadık Bayram (Ud), Erol Eskişehirli (Darbuka-Tef) Aytun Ede (Piyanis-Şantör), Erol Sağbur (Bateri), Özcan Süer ve Gülanay Ören (Vokaller) sahne alarak başladı. İlk bölümünde sunucu ve sanatçı Elif Ergün, “Bağdat'ı iki gözüm kapalı bulabilirim” parçasıyla programa başladı. Ağır parçalardan sonra “Sevemedim kara gözlüm seni doyunca”, “Geçse de gençlik çağı” gibi söylediği sevilen parçalarla büyük beğeni topladı ve güzel performans gösterdi. Parlak şık sahne kıyafetiyle göz dolduran sanatçı yoğun alkışlandı.

Dinleyenleri mest etti

Programın ikinci bölümünde sahne alan ünlü TRT sanatçısı Bekir Ünlüataer alkışlarla “Sevmekten kim usanır” adlı eserle sahne aldı. Birbirinden güzel söylediği eserlerle dinleyenlerin kalplerini mest

eden sanatçı seslendirdiği parçaları yaptığı hareketlerle bütünleştirdi. Usta sanatçı Ünlüataer, “Selam olsun”şiiri ve darbuka show ise programa farklı bir renk kattı. Sanatçı Özcan Süer'inde bir parça seslendirdiği programın finalinde Ünlüataer ve Ergün yaptıkları düetle muhteşem son buldu.

Uzun zaman hafızalardan silinmeyecek olan muhteşem kutlama "After Show" partisiyle geç vakte kadar devam etti.

Emine SONUGÜR / HAMBURG