Almanya'nın Hamburg kentinde polise karşı direnen ve polisin biber gazı kullanarak dize getirip yere yatırdığı, 57 yaşındaki Ali Y. isimli Türk vatandaşı yaşamını yitirdi.

Kendini tuvalete kilitledi

Konu ile ilgili Hamburg polis basın sözcüsü Rene Schönhardt'ın verdiği bilgiye göre, Pazar günü sabah saatlerinde Asklepios-Harburg Psikiyatri bölümünde 57 yaşında bir hastanın tahta sopalar gibi bazı cisimleri yanına alarak kendisini tuvalete kilitlediği belirtildi. Pazartesi günü mahkemeye götürülmesi gereken hastanın, mahkemeye gitmemek için direndiği kaydedildi.

Aniden bilincini yitirdi

Hastane personelin çağırdığı polisler, tuvaletin kapısını açıp direnen adama biber gazı püskürtüp yere yatırdılar. Yerde yatan adama hastane personeli uyuşturucu enjekte yaptı. Uyuşturucu iğnesi etkisini hemen göstermedi ve adam direnmeye devam ettiği bu kez adamı etkisiz hale getirmek için resüsitasyon işlemi yapıldığı kaydedildi. 57 yaşındaki Türk hastanın aniden bilincini yitirdiği ve hastane personelin canlandırmaya çalıştığı girişimler sonrası yoğun bakım ünitesine taşındığı aktarıldı.

Yaşamını yitirdi

Hastanın Pazartesi günü sabah yaşamını yitirdiği açıklandı. Ayrıca olayda görev yapan polis memurların yaralandıkları için görev yapamadıkları vurgulandı. Ölüm nedenini netlendirmek içen cinayet soruşturmasından sorumlu olan Eyalet Kriminal Dairesi 41(LKA 41), soruşturmayı devraldığı ve araştırmaların devam ettiği ifade edildi.

Emine SONUGÜR / HAMBURG