Almanya'nın Hamburg Eyalet Parlamentosu'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sommerfest 'Yaz Şenliği'ne siyaset, sanat, iş ve spor dünyasından bin beş yüze yakın kişi katıldı.



Şehrin merkezindeki Rathaus semtinde bulunan tarihi parlamento binası bahçesinde yapılan eğlenceye Parlamento Başkanı Carola Veit ev sahipliği yaptı.



Hamburg Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Olaf Scholz, başbakan yardımcısı ve Bilim Senatörü Katharina Fegebank (Yeşiller), Sol Parti İç İşleri Sözcüsü Christiane Schneider, bağımsız vekil Dora Heyen'in yanında basın mensupları, senatörler, milletvekilleri ile onur konuğu olarak Almanya Olimpik Spor Birliği Başkanı Alfons Hörmann da katıldılar.


Türkiye kökenli gazeteciler bir arada

TÜRKİYE KÖKENLİ VEKİLLER DE KATILDI


Leziz yiyecek ve içeceklerin sınırsız sunulduğu akşamda orkestra müziği eşliğinde eğlenen davetliler, hafif sağanak yağmura rağmen gecenin geç saatlerine kadar sohbet ettiler.


Ali Şimşek, Güngör Yılmaz ve Kazım Abacı (SPD)

Az sayıda Türkiye kökenli konuğun hazır bulunduğu yaz sonu eğlencesinde, eyalet parlamentosunun Türkiye kökenli milletvekillerinden Kazım Abacı (SPD), Güngör Yılmaz (SPD), Cansu Özdemir ( Sol Parti) David Erkalp (CDU) ve Deniz Çelik'in (Sol Parti) katıldığı şenlikte bol bol siyasi sohbet yapıldı. 


Sol Parti vekilleri Sabine Boeddinghaus, Cansu Özdemir ve Norbert Hakbusch

MÜLTECİLER KONUSU ANA TEMAYDI

Geçen dönem eyalet parlamentosunda milletvekili olarak görev yapan ve 15 Şubat seçimlerinde az sayıda oyla Meclis'e girmeyi kıl payı kaçıran Ali Şimşek'in (SPD) de yer aldığı renkli eğlencede, Ortadoğu ülkelerinden Avrupa'ya gelen mülteciler günün en çok tartışılan konusuydu.