Üç dilde okundu

PEM Theater Reginenstraße 18 adresinde gerçekleşen şiir okuma akşamında Özlem Winkler-Özkan, Nur Ilıcak, Onur Post, Oya Pervin Pelit ve müzisyen Alexander Brausendorf tarafından şiirler Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak üç dilde aktarıldı. “Dünya döndükçe umut fakirin ekmeği. Ye Memet ye, Ye Memet ye!....” olmak üzere çok sayıda şiirleri okundu.

Şiirlerini okurdu

Ünlü oyuncu yönetmen Hidayet Pelit'in kızı dublaj sanatçısı ve sinema oyuncusu Oya Pervin Pelit, Orhon Murat Arıburnu'nu şöyle anlattı: “Kendisi bizim aile dostumuzdu. Çoğu kez biraraya gelirdik. O dönemler yazdığı şiirleri başkasına okutmaz bana okuturdu. Ben daha küçük bir öğrenciydim ama şiirlerini yalnızca ben okurdum”

Dünyada bir ilki yaptı

Şiirlerinin bir çok gazete ve dergilerde yayımlandığının altını çizen Oya Pervin Pelit, “1940 yılında ilk kitabı kovan basıldı. Ardından Bu yürek Sizin, Buruk Dünya, İnsan Gürültüye Gitmese yayımlandı. 1947 yılında dünyada bir ilki yaptı ve 'resimli şiir sergisi' açtı” dedi. 71 yaşında 1989 yılında ölen Arıburnu'n iyi bir yönetmen olduğu kadar giyimine de çok önem verdiği vurgulandı.