Gazetemize Doç. Dr. Aydın Fındıkçı'nın gönderdiği basın açıklamasını olduğu gibi yayımlıyoruz.

"Almanya´nın Münich şehrinde, İsa Güzel adlı kişinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı „IDIZEM“ adlı denek, kamuoyunda Fetullah Gülen Cemaatinin „ideallerini yayan“ bir „şirket“ olarak bilinmektedir. Adı geçen dernek ve şahıs, benim bir bilim insanı olarak yazdığım akademik makalelerimde, sunduğum konferanslarımda ve yaptığım açıklamalarımda Fetullah Gülen Cemaatini eleştırdiğim için  uzun dönemdir beni „İslam düşmanı“ olarak lanse etmeye çalışıyor. 27 şubat 2012 tarihinde çeşitli Alman partililerin ileri gelenlerine cc olarak yolladığı elektronik mektubunda, benim güya „İslam tehlikelidir ve bu tehlike zararsız hale getirilmelidir“ dediğim iftirasında bulunmuştur.


Bu şahıstan ve derneğinden bana attığı bu iftirayı kanıtlamaya ve benim de dinim olan İslam’ı Cemaatin, derneğinin ve kendisinin maddi ve siyasi çıkarlarına alet etmemesi gerektiğini dostane bir uslüpla kendilerinden 2 mart 2012 tarihli elektronik mektubumla talep etmiştim. İsa Güzel bana attığı bu iftirasını 18 mart 2012 tarihli elektronik mektubu ile geri almasına rağmen, benim 23.02.2013 tarihinde Bayernkurier´de „Türkiye“nin Fetihi“ başlıklı akademik makalem dolaysıyla 28.2.2013 tarihinde Bayernkurier gazetesine yolladığı mektup da yineleyince ben de avukatlarım vasıtasıyla bana atılan bu iftirayi ispat etmeye davet ettim.


Bu iftirasını ispat edemeyen İsa Güzel hakkında  Münich Asliye Ceza Mahkemesine başvurmak zorunda kaldım. Mahkeme , 2505740/13 dosya numarası ile 13 Mart 2013 tarihinde aldığı „İthiyati tedbir“ karari ile adı geçen derneğin ve Başkanı Isa Güzel`in  ban attığı bu iftirayı tekrarlaması durumunda 250.000 (iki yüz elli bin) Avroya kadar para cezasına veya 6 aya kadar hapisle cezalandırılacağı hükmünü vermiştir (mahkeme kararının aslı pdf olarak ektedir).


Cemaat, Almanya'yı  guguk devleti olan başka ülkelerle karıştırıyor. Almanya bir huku devleti olduğu için, aydınların yazdıkları akademik makaleleri, sundukları akademik tebliğleri ve barışçı yollarda dile getirdikleri eleştirileri dolaysıyla „Erkenekoncu“, „Darbeci“ ya da yeni bir moda olan „İslam düşmanı“ olarak sıfatlandırılarak iftiraya uğratılamayacağını Cemaat ve mürüdlerinin kafasına vura vura kanıtlamıştır, darısı diğer ülkelerin başına!


Cemaatin, demokratik bir hak olan eleştiriye bile tahammülü olmadığını Alman hukuku vasıtasıyla belgeleyen IDIZEM ve onun başkanı İsa Güzel’i bu başarılarından dolayı şimdiden tebrik ediyorum"


Doç.Dr.Aydın Fındıkçı