Haber Merkezi

Yaklaşık bir aydır Almanya'da toplantılar yaptığını belirten Külünk, daha önceden davetli olarak adı geçmediği iftar yemeğine, Hamburg Başkonsolsu, iki Konsolos Yardımcısı, dört ataşe görevlisi ve Avrupa Türk Demokratlar Derneği (UEDT) Başkanı ile birlikte katılarak, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi AKP'yi övdü. 

AKP MİLLETVEKİLİ KÜLÜNK : 'YURTDIŞINDAKİ TÜRKLERİN UYUM SORUNU YOKTUR'



İstanbul milletvekili Külünk, Cumhurbaşanlığı seçimi, Yurtdışıdaki Türkiye kökenlilerin hakları ile İsral 'in Gazze saldırısı ve PKK konusuna değinerek, bir Panel de konuşmacı gibi sözü kimseye bırakmayarak, katılımcılara "bu kadar da olmaz" dedirtti.



Yurtdışındaki Türklerin uyum sorunu yoktur, Almanya'daki partiler içinde siyaset yapın" çağrısında bulunarak kalıcı lobi çalışmalarına dikkat çekti. 
Konuşması esnasında "Çare Arap baharının devamıdır, İsrail Ortadoğu'nun şekillenmesi için taşeron bir devlettir dedi"

İFTAR SOFRASINDA AKP PROPOGANDASI 



Çeşitli cami dernekleri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de hazır bulunduğu akşamda, Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan ve AKP hükümetinin Yurtdışındaki Türklere yönelik çalışmaları övülürken, daha önceki hükümetlerin ve siyasilerin birşey yapmadıklarını ifade etmesi ve "Onlar Avrupa'ya gezmeye gelirlerdi" iddiası, ınandırıcı bulunmadı. "Filistin'de olup bitenler küresel sistemin iflas bayrağıdır" açıklamasında da bulunan Külünk, PKK’nin arkasındaki gücün, İsrail’e Gazze’de soykırım yaptıranlar olduğunu ifade etmesi senelerdir devam eden "çözüm sürecini" unuturcasına tablo çizmesi, seçim şovu olarak değerlendirildi. 

SÜLEYMAN KAYHAN : 'URFALILARA YAKIŞTIRAMADIM'



Süleyman Kayhan ve Mehmet Atak


Konuya yönelik Hamburg'un en eskilerinden zamanın Tercüman ve Milliyet gazetelerinin bölge muhabiri Mehmet Atak ile Şair Süleyman Kayhan, İftar davetinde AKP reklamı yapılacağını düşünemezdik, açıklamasında bulundular.

Mehmet Atak şunları kaydetti: "Muhalefet partilerinden, CHP, MHP veya HDP'den milletvekilleri gelselerdi, Başkonsolos ve ekibi tam kadro olarak bugünkü gibi davette yer alacak mıydı? Belki de dikkate bile almayacaklardı" dedi. 

TGH BAŞKANI NEBAHAT GÜÇLÜ'YE TEPKİ



Süleyman Kayhan ise; "Metin Külünk'ün kimseye söz vermeden yaptığı yanlış açıklamalar, Türkiye'deki siyasi kutuplaşmanın Almanya'ya taşınmasının somut bir örneğidir. Avrupa ile yapılmış ikili anlaşmaların mimarı AKP hükümeti gibi açıklanarak da eksik ve gerçek dışı bilgiler sunulmuştur.



İftar yemeğinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için Erdoğan lehine propoganda yapılmaktadır. Bu konuda ev sahibi Urfalılar Derneği'ni kınıyorum." ifadesine yer verdi. Toplantıya katılan Hamburg Türk Toplumu Başkanı Nebahat Güçlü ve Yeşiller eski Meclis Üyesi Bayram İnan'a yönelik olarak da,"neden sessizce dinleyerek Külünk'ü alkışladılar anlamak mümkün değil, bunlar mı bizleri savunacaklar " yorumuna yer verdi. 

KÜLÜNK: YURTDIŞINDAKİ SEÇMENİN YARISININ OYU AKP'NİN 



Türkiye'deki seçmenin yüzde altısının yurtdışında bulunduğunu ifade eden Külünk, bunların da yüzde üçünün oyu AKP'nin yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimin sonucu olarak da, AKP yanlısı anket yapan kuruluşları aratmayarak Erdoğan için yüzde 58 tahmininde bulundu.

FIRSAT VERİLMEYEN SORULAR

İftar sofrasında açıktan AKP yanlısı politika yapılmasına rağmen, soru soracaklara fırsat verilmedi.

Türkiye vatandaşı 1.3 Milyon seçmenin olduğu Almanya'da neden sadece 7 seçim bölgesi var? Arasında kara yoluyla uzun mesafeler bulunan ( Kiel -Hannover 254 km. / Hamburg- Hannover arası 160 km.) seçim bölgelerine neden Konsolosluklar ve Dışişleri Bakanlığı müdahale etmeyerek, oy kullanacaklar için otobüs, tren vb. organize edilmedi? Yurtdışında kullanılan oylar neden Ankara'da sayılacak, uçakta kediler, Türkiye'de olduğu gibi torbalara girerse ne olacak ? vb. sorularına firsat verilmeden "zamanımız yok" cevabıyla ayrılan Metin Külünk'e, Almanya'da AKP usulü "politika yaptı" eleştirisi geldi.