Mustafa Akpolat




Hamburg Menekşe Korosu 20 Ekim pazar günü muhteşem bir konser verdi. Çay, ve kurabiyenin ikram edildiği sohbet akşamından sonra başlayan etkinlikte,Flüt'te Aslıhan And ve Istanbul'dan konuk sanatçı, Piyano'da Ayça Aytuğ Resital sundular.


Turan Vurgun'un yönetiminde, Türk müziğinden, Kanun, Ud, Saz, Keman, Flüt, Trompet ve Ritim Ustalari esliginde, birbirinden güzel  onbir  değişik eseri sundular. 

Sazlarda ; Keman, Adnane, Haloui ve Alican Yılmaz,  Flöt'te  Aslihan And, Trampet'te  Alper Çoker,  Ritim sazlarda Necati  Gümüş,  Kanun'da  Turan Vurgun, Bağlama ve Ud'ta Yusuf Çetin sahne alırken,  Koroda,  Aycihan Gani, Erdoğan  Hayik, Firdes Çakmak, Gülcihan  Bozkurt, Güngör Yılmaz, Hüseyin Yılmaz, Korkut Medoğlu, Lütfi Arslan, Nuran Ayhan, Nermin Yıldırım, Sadiye Yıldırım, Serap Stürmer, Serdar Topal, Süleyman Kaba, Yannıck Reimers, Yüksel Buzoğlu, Zeynep Arslan yer aldılar.


  Kendilerini sazların ve şarkıların keyifli tınısıyla ritmine kaptıran müzik severler, büyük bir beğeniyle konser sonrası yerlerinden kalkmayarak programın devamını beklediler. 


Salonu tamamen dolduğu etkinliğe, Bergedorf ilçe Belediye Başkanı Arne Dornqust, Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak, Yeşiller Milletvekili Fİliz Demirel, SPD  Milletvekili Ali Rıza Şimşek, Yeşiller Altona  Belediye Meclis üyesi Yusuf  Uzundağ, Su dil Akademisi Müdürü Gülcan Çiftlik ve  çok sayıda  Hamburglu katıldı.


Her hafta Perşembe günleri Saat 19:30 ile 21:30 arası Haus im Park'ta çalışmaları devam eden Menekşe Korusu ile  irtibat  için, Güngör Yılmaz : 0177 735 34 83