Mustafa Akpolat, ''Hamburg Korsanlar Partisi olarak hedefimiz, Hamburg Eyaletinin yeni ve eski sorunları ile başa çıkmak için yeni politkalara ihtiyaç vardır. Bunlar kısa vadeli, hemen uygulanabilir önlemlerin yanı sıra uzun vadeli önlemler ve politikaları uygulamak gerek. Bu vizyonda bizlerde var. Önemli olan bunları halka anlatarak Eyalet parlametosuna girerek bu politikaları hayata geçirmeye çalışmaktır.'


Korsanlar 20 Eylül Cumartesi günü Hamburg, Eidelstedter Bürgerhaus'da gerçekleşen genel kurulda adayların belirlenmesinin yanı sıra, seçim programınıda genişlettiler. Milletvekil adaylarının belirlendiği genel kurulda, Hamburg Eyalet Listesi 23 kişiden oluşuyor.


Yoğun ilginin gösterildiği genel kurula Almanya Korsanlar Partisi Genel başkanı, yönetim kurulu üyeleri, değişik eyaletlerden parti yöneticileri, meclis grubu üyesi milletvekilleri katıldılar. 23 Milletvekili adayının belirlendiği genel kurulda ayrıca verilen dilekçelerle seçim programı genişletildi. Kasım ayında gerçekleştirilecek olan genel kurulla Eyalet seçim programı son şeklini alacağı belirtildi. 
MUSTAFA AKPOLAT ALTINCI SIRADAN ADAY SEÇİLDİ

Altıncı sıradan Milletvekili adayı olarak Eyalet listesine giren gazeteci Mustafa Akpolat, Korsanlar Partisinin Hamburg Eyalet meclisine girebilmesi için yoğun bir çalışma yapacaklarını belirtti.  Akpolat konuşmasında şunları söyledi: SPD'den oluşan Hamburg Eyalet Hükümeti, birçok sosyal alanda gerçekleştirdikleri kısıtlamalar, mültecilere karşı devam ettirdikleri gerici politika, Universitelere yönelik kısıtlamaların bir parçası olarak Türkçe öğretmen yetiştiren bölümü ve bazı bölümlerin kapatılmış olmasının yanı sıra, Üniversite bütçesinin kısıtlanmış olması yüksek öğrenime yönelik politkası, Gençlik evlerindeki sosyal danışman eksiği, sosyal danışma hizmeti sunan kurumlara yönelik politkası, Gençlik dairesi ve bir çok resmi dairede memur veya çalışanların, azlığından ve yetersizliğinden yaşanan ciddi sorunlar. Enerji ağlarının kamulaştırılmasına karşı politikaları ve daha birçok alandaki gerici ve geliştirlen sosyal adaletsizliğe karşı mücadele edeceklerini belitti.

Yapılan seçimler sonucu Liste şu isimlerden oluştu 


1-Burkhard Masseida
2-Andreas Gerhold 
3-Jörg Dürre 
4-Simone Prim 
5-Stephanie Böhning 
6-Mustafa Akpolat 
7-Nico Ecke 
8-Martin Schütz 
9-Arnd Klinkhart 
10-Wolfdietrich Thürnagel 
11-Michael Vogel 
12-Sascha Morlok 
13-Jan Bühler 
14-Markus Pöstinger 
15-Constanze Peschke 
16-Marinke Gindullis 
17-Christoph Mewes 
18-Hauke Uphues 
19-Ralf Pichler 
20-Dorle Olszewski 
21-Marcus Frowerk 
22-Hartwig Olszewski 
23-Arthur Kaiser