Konunun güncelliğini dikkate alarak Yüksel Kılıç'ın yaptığı yazılı açıklamayı yorumsuz yayımlıyoruz.



YÜKSEL KILIÇ TGH HAMBURG YONETİMİNDEN iSTİFA ETTİ


"Yaklaşık bir yıl önce yapılan kongrede TGH'nin yönetimine seçildim. Bilindiği gibi TGH yirmiyi aşkın Türk derneklerinin delegeleri tarafından yönetimi seçilen bir çatı kuruluşudur. Amacı Türk derneklerinin sesini duyurmak, aralannda koordinasyon sağlayarak daha etkin olmak ve Türk derneklerine yardımcı olmaktır. Hazırlanacak projelerle derneklerimize AB fonlanndan kaynak sağlamaktır. Şuan ki Başkan Nebahat Güçlü'de bu vaatlerle seçilmiştir. Bende bu ve benzeri hizmetlere destek olabilmek için Nebahat Güçlü'nün yönetimine girdim.


Yüksel Kılıç

TGH HAMBURG BAŞKANI NEBAHAT GÜÇLÜ’YÜ DE İSTİFAYA DAVET ETTİ


Fakat sureç içerisinde büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir yonetim anlayışı ile hizmet edeceğine söz vererek göreve gelen Başkan Nebahat Güçlü verdiği sözleri unutmuştur. Bir yonetim kurulu üyesi olarak yapılanlardan habersizim. Geçen dönemki yönetimi şeffaf olmamakla suçlayan, 25 dernekte düzenlenen dil kurslarından elde edilen yaklaşık bir milyon Euro nun hesabının verilemediğini söyleyerek, hesap soracağız diyen Nebahat Güçlü'ye soruyorum. TGH yönetim kurulu üyesi olarak bana dahi gelir gider hesaplan ile ilgili bilgi verilmiyor.

Nebahat Güçlü


Bu mudur Nebahat Güçlü’nün şeffaf yönetim anlayışı? Bu mudur hesap sormak! Bütün kamuoyu soruyor: Nebahat Güçlü’nün amacı nedir? Dernek üyelerimizin beklentilerine cevap versin diye seçilen Güçlü, insanların umutlarını politik ikballerine basamak mı yapmaktadır. Derneklere seçim öncesi verdiği sozlerin hiç mi bir önemi yoktur.


Bu şartlar altında etkin olamadığım, hesaplarını bilemediğim bir yönetimde bulunmamın hiç bir faydasının olmadığına inandığım için TGH Hamburg yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. Dernek yonetimleri ve üyelerine ve kamuoyuna saygı ile duyuruyorum.


Verdiği sözleri tutmayan, hesap vermeyen ve şeffaf olmayan Sayın Nebahat Güçlü’yü de istifaya davet ediyorum." 

Yüksel Kılıç