Almanya'nın Hamburg kenti, Lurup semtindeki Elbgau Pasajı adlı alışveriş merkezinde 27 Ocak 1999 tarihinde kaybolan, 10 yaşındaki Hilal Ercan, yeni ihbar üzerine 19 yıl sonra didik didik aranmasına rağmen henüz bir ipucuna rastlanılmadı.

10 yaşında kayboldu

Henüz daha öğrenciyken 10 yaşında kaybolan Hilal Ercan aradan geçen yıllara rağmen gelen her ihbarı değerlendiren polis, henüz küçük kızın izine rastlayamadı. Ayrıca Hilal Ercan'ın ailesinin koyduğu para ödülü ve Hamburg savcılığı tarafından konulan para ödülü de maalesef kızın bulunmasında faydalı olmadı.

Kaybolalı 19 yıl oldu

Hilal Ercan'ın kayboluşunun 19. yılı nedeniyle Hamburg Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) Cold Cases Araştırma Grubu Başkanı Steven Baack, kayıp küçük kızın ailesine olayı aydınlatmada borçlu olduklarını söyledi yılın başında. Halka tekrar hatırlatmak amacıyla, Elbgau Pasajı'na Hilal Ercan'ın resminin bulunduğu ve olayı hatırlayanların mutlaka polise ihbarda bulunmaları için kalıcı bir levha asıldı.

Yeni ihbar değerlendirildi

Kayıp Hilal Ercan'la ilgili geçen Ağustos ayında yeni bir ihbar geldiği ve ihbara göre küçük kızın cesedinin Bahrenfeld Volkspark'ta gömülü olabileceği kaydedildi. Bunun üzerine Pazartesi günü 50'nin üzerinde polis memuru, ceset bulma köpeği Dexer ve teknik servis uzmanlarının da katıldığı aramada Bahrenfeld Volkspark didik didik kazıldı ve arandı. Salı sabahı saat 2.00'de aramalar durduruldu.

Yeni ihbarlar bekleniyor

Arama olay yerine gelen Arama Özel Bölümü Müdürü Alexandra Klein ve Cold Cases Araştırma Grubu Başkanı Steven Baack, kayıp küçük kızın park kazı ve aramada izine rastlanılmadığını üzülerek gözlemlediler. Konu ile ilgili Polis Basın Sözcüsü Florian Abbenseth, aramalara rağmen henüz ipucuna rastlanmadığını ve aramanın durdurulduğunu açıkladı. Hilal Ercan'ın aranmasında gelen ihbarların değerlendirilmeye devam edileceğini ve olayla ilgili bilgisi olanların 040-4286-56789 numaralı polis telefonuna veya en yakın polis karakoluna bilgi vermelerini hatırlattı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG