Karakoçanlılar Vakfı adına yapılan Ezidilere destek çağrısı şöyle:

"IŞİD adlı terör çetesi karanlık emellerine ulaşmak için dini ve mezhepçiliği öne sürerek vahşet yapmaya devam ediyor. Musul'un işgaliyle birlikte, kendisi gibi düşünmeyen tüm dini ve siyasi toplulukları, sivil halk olmak üzere iğrenç yöntemlerle katleden IŞİD terör örgütü, günden güne tüm Ortadoğu halklarını tehdit eder boyutlara geldi. 
Dünya kamuoyunun gözleri önünde devam eden insanlık dışı vahşete sessiz kalmak , yaşanan katliamlara suç ortaklığı etmekle eşdeğerdir. 
Bizler Avrupa'da yaşayan Karakoçanlılar olarak, IŞİD terörünün hedefi olan, yerini yurdunu terkederek yaşam mücadelesi veren Ezidi kardeşlerimizle her türlü dayanışmak için halkımıza tarihi çağrıda bulunuyoruz. Gün, insanlık onuruna yakışır bir anlamda, planlı bir soykırıma maruz kalan Ezidilere kucak açma ve onlara sahip çıkma günüdür. 

Ali Haydar Oral

Gerek Türkiye'de gerekse de Avrupa'da nerede bir hemşehrimiz varsa, onları bu çığlığa kulak vermeye çağırıyoruz..İnanıyoruz ki, insanlıktan uzak, petrol şeyhlerine satılmış bu kiralık katiller çetesi, er yada geç tarihin çöp tenekesine atılacak ve döktükleri kanda boğulacaklardır. 
Gün Ezidlerle dayanışma günüdür. Karakoçanlı kardeşlerimizi Ezidileri yalnız bırakmamaya, onlara dostluk elini uzatmaya çağırıyoruz.!"