Haber Merkezi

İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto için Hamburg'da Cuma namazı sonrası biraraya gelen yaklaşık 1.500 kişi gösteri yaptı.


Çoğunluğu genç, kadın ve erkekli protestocular ellerinde taşıdıkları Filistin bayrakları ve Almanca dövizlerle "İsrail bombalıyor, Almanya finansa ediyor, "İsrail bombalıyor, Amerika finansa ediyor" sloganlarıyla yürüdüler.



"Alman silahları ve Alman sermayesi tüm dünyada kan döküyor" sloganlari eşliğinde devam eden yürüyüşte, "İsrail'in barbarlığını tüm dünyaya göstermek için bugün Almanca haykıralım" çağrısı yapıldı. Çevreden geçenlerin yoğun ilgi gösterdiği gösteride, az sayıda resmi polis vardı.

ŞERİAT İSTİYORUZ PANKARTLI GÖSTERİCİLER KORTEJE ALINMADI

Yürüyüş başlangıcı sonrası ellerinde "Şeriat istiyoruz" pankartıyla gösteriye katılmak isteyen bir grup görevlilerce korteje alınmadı. Kısa bir tartışma sonrası yürüyüş olaysız olarak devam etti.



Almanya Filistin Toplumu, Filistin Kadınlar Derneği, Kuzey Almanya İslam Toplumu üyelerininde bulunduğu Şura'ya bağlı cami ve derneklerin desteğinde düzenlenen yürüyüşte yapılan konuşmalarda, Gazze'de 250'den fazla sivilin öldürüldüğü, 1800 kişininde yaralandığı açıklanarak, Birleşmiş Milletler'in sessizliği kınandı ve "İsrail Filistin'den defol" sloganlarıyla gösteri devam etti.