İran İslam Cumhuriyeti tarafından geçtiğimiz günlerde idam edilen Ramin Hüseyin Panahi, Zanyar Muradi ve Loqman Muradi için Almanya’nın Hamburg kentindeki İran Konsolosluğu önünde bir protesto mitingi düzenlendi. ....

Çarşambe günü saat 13:00 ila 15:00 arasında yapılan protesto mitinginde Kürt halkının gençlerini idam eden İran rejimi lanetlendi.

Protesto mitinginde İran rejim muhalifleri, Kürt siyasi partileri başta olmak üzere birçok sivil toplum temsilcisi hazır bulundu. Sık sık “İran Molla Rejimine Ölüm”, “Yaşasın Kürdistan”, “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür” sloganları atan göstericiler, “Siyasi tutsakların, işkence ve idamın, terörün ve savaşın olmadığı bir toplum için batsın İran rejimi” yazılı bir pankart açtı. Protesto mitinginde İran rejim muhaliflerinin yanı sıra Hamburg Sol Parti Grup Başkan Vekili Cansu Özdemir ve NAV-DEM adına Yavuz Fersoğlu birer konuşma yaptı. Özdemir konuşmasında şunlara değindi:

“İran devleti, Kürt halkına olan düşmanlığına son vermelidir. Bilinmelidir ki Kürt gençlerini idam etmekle bu sorunu çözemezsiniz.  Sol Parti olarak İran’daki demokratik mücadeleyi desteklediğimizi burada bir kez daha yineliyoruz. Gençlerimizi idam ederek bu mücadeleyi bitiremeyeceksiniz.”

NAV-DEM temsilcisi Yavuz Fersoğlu da kısaca şunlara değindi:

“Barbar İran rejiminin halkımıza dayattığı baskı ve idam politikalarını kınıyorum. İran devletinin bu tutumuna karşı Kürt halkının dört parçada örgütlülüğünü daha fazla geliştirmesi gerekiyor. Penahi ve kuzenleri devrim şehididir. Kürt halkının özgürlük tutkusu ne İran ne Türkiye ne de diğer sömürgeci ülkeler tarafından engellenebilir. Penahi’nin ailesine de buradan baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.”

Foto: Mehmet Zahit Ekinci