Hamburg'da müzisyen Erol Arslan yönetiminde Hamburg Klasik Türk Müziği (HKTM) korosu “Şarkılardan bir demet konseri repertuarı” adı altında verdiği konserle müzikseverleri şarkılara doyurdu.

İki bölümden oluştu

Kentin Altona semtinde Hospitalstrasse 111, TGH Haus 7 Salonu'nda gerçekleşen konsere, SPD Hamburg Eyaleti Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz, TGH Başkanı Murat Kaplan ve eşinin yanı sıra çok sayıda müziksever katılarak tıka basa salonu doldurdu.

Konser iki bölümden oluştu. Turan Vurgun, Enis Arslan, Erol Eskişehirli, Erdal Sağbur'un müziği eşliğinde, Aytun Ede'nin teknik çalışması ve Erol Arslan'ın yönetiminde koro üyeleri sahne aldı.

Sevilen şarkılar

“Yine bir gül nihal” adlı şarkıyla koro ilk şarkısına başladı. “İçime hep hüzün doluyor”, “Sevmekten kim usanır”, “Gittiğin yolları yakın sanarak”,”Benzemez kimse sana sana”, “Açık bırak pencereyi örtme perdeyi bu gece”, “Gülşeni hüsnüne kimler varıyor”, “Ada sahillerinde bekliyorum”, “Aziz İstanbul”, “Adalardan bir yar gelir bizlere”, “Gül döktüm yollarına” parçalarını söyleyerek koro ilk bölümü tamamladı.

Yoğun alkışlandı

Ayşe Nur Suvatlar, Nigar Uytun Yaşar, Remziye Yeşilova, Emre Aktaş, Osman Gürses, Cemile Sungar, Murat Şahinkaya, Belgin İlkin, Erol Arslan ve Levent Kuzgun adlı koro üyeleri solo parçalar seslendirdi.

Hicaz, Nihavent, Kürdilihicaz eserlerden oluşan toplam 21 şarkı okuyan koro yoğun alkış ve istek üzerine bir şarkı daha söyledikten sonra konseri tamamladı. Koro uzun süre alkışlanırken dinleyicilerden tam not aldı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG