Hilal'e ne oldu? 20 yıl sonra: Polis yeni arama başlattı

Almanya'nın Hamburg kendinde 20 yıl önce kaybolan 10 yaşındaki küçük Hilal Ercan için harekete geçen polis, yeniden arama başlattı. Anne Ayla ve baba Kamil Ercan, kızlarının yaşadığına inandıklarını öldü ise cesedini bir mezarı olmasını istediklerini dile getiriyor.

Sakız almaya gitti dönmedi

Kaybolduğu gün 27 Ocak 1999 tarihinde iyi notlar yazan karne ile eve dönen 10 yaşındaki Hilal Ercan'ın babası verdiği az miktarda para ile ödüllendirmişti. Küçük kız babası Kamil'in verdiği parayla oturdukları evin karşısında bulunan Elbgau Pasajı adlı alışveriş merkezine sakız almaya gitti ve aradan 20 yıl geçmesine rağmen hala dönmedi.

El ilanlarıyla arandı

Hilal Ercan kaybolduktan hemen sonra el ilanlarıyla uzun süre arandı ailesi ve savcılık para ödülü koymasına rağmen küçük kızın izine rastlanamadı. Hilal Ercan'ın bulunması için polis özel ekip kurdu ve yine tüm aramalara ve her izin, her ihbarın araştırılmasına rağmen verimli bir iz bulunamadı.

İfadesini geriye çekmişti

2005 yılında çocuk tacizcisi Dirk A. adlı mahkum, 2005 yılında verdiği bir ifade de Hilal'i kaçırdığını ve araçta taciz etmek istemesine direndiği için öldürdüğünü sonra Altona Volkpark'a gömdüğünü söyledi. Parkta tarif edilen yeri kazan polis herhangi bir ceset bulamazken, mahkum verdiği ifadeyi geriye çekti.

Aramalar devam ediyor

Polis, geçen yıl Elbgau Pasajı duvarına Hilal'in resmi bulunan kalıcı bir ilan asarak aramaya devam ediyor. 20 yılda 671 ihbarın değerlendirildiği dosya olduğuna dikkat çekilirken Hamburg Eyalet Kriminal Dairesi Arama Bölümü Müdürü İnge Pape, “20 yıl önce olayla ilgili herhangi bir bilgisi olan veya garip bir gözlemde bulunduğunu hatırlayanların en yakın karakola veya polise ihbarda bulunmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Kızımızın yaşadığına inanıyoruz

20 yıldır yasta olan anne Ayla ve Baba Kamil Ercan, “Biz kızımızın hala yaşadığına inanıyoruz. Sanki bizim vücudumuzdan bir parça kesildi. Biz kızımız için birşey yapamıyoruz. Yaşadığına inanıyoruz ve inanmak istiyoruz. Aradan 20 yıl geçse dahi.. Madem öldü o zaman evladımızın cesedini istiyoruz ve bir mezarı olsun ziyaret edebileceğimiz” diyorlar.

Emine SONUGÜR / HAMBURG