Altona semti Am Felde 2 adresinde bulunan Sol Parti (Die Linke) binasında açılışı yapılan HDP İrtibat bürosunun, seçmenleri her gün saat 12:00 ile 18:00 arası seçim ile ilgili tüm konularda bilgilendireceği belirtildi.

Yoğun ilginin gösterildiği açılışta, Sol Parti Hamburg Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir, Sol Parti Altona
 eş başkanı Metin Kaya ve HDP bileşenleri adına Yavuz Fersoğlu birer konuşma yaparak soruları cevaplandırdılar.



HDP bileşenleri adına konuşan 
Yavuz Fersoğlu, Hamburg ve çevresinden kayıtlı 83 bin seçmenin bulunduğunu ve şimdiye kadar bunların 20 bin'ine ulaştıklarını belirtti.  Fersoğlu, yurtdışı seçmenin 7 Haziran Türkiye genel seçimlerinde oylarını HDP'den yana kullanmaları için çalışmalara yoğun şekilde devam edeceklerini açıkladı.


HDP bileşenleri adına konuşmacı Yavuz Fersoğlu

HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın gönderdiği bir mektubu okuyan 
Die Linke Hamburg Altona ilçe eş başkanı Metin Kaya, Sol Parti olarak HDP'nin barajı aşması için destekleyeceklerini belirtti. 



Toplantıda konuşan 
Hamburg Eyalet Parlamentosu Sol Parti Grubu Eşbaşkanı Cansu Özdemir ise, HDP'nin yüzde 10'luk seçim barajını aşarak Parlamentoda temsil edilmesinin Türkiye demokrasi mücadelesinde bir zorunluluk olduğuna değinerek, bu yönde çalışmalara, barıştan, demokrasi ve özgürlüklerden yana olan herkesin destek vermesi gerektiği yönünde görüşlerini belirtti. 



Konuşmacılar, 7 Haziran seçimlerinin neden bu kadar önemli olduğuna değinerek bazı teknik konularda bilgilendirmede bulundu. Sorulara cevap veren konuşmacılar, seçim hilelerinin yaşanmaması konusunda'da üzerlerine düşeni yapacaklarını belirttiler.




Toplantı dinleyicilerin sorularına cevap verildikten sonra, Hasan Hüseyin Sar'ın sazı eşliğinde seslendirdiği türkülerle devam etti. 




HDP Hamburg ayrıca 26 Nisan tarihinde Bergedorf semtinde bulunan DİMA Sportcenter’de Amed Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve İzmir HDP adayı Pınar Aydınlar’ın katılımıyla HDP dayanışma gecesi düzenleyecek.


Am Felde 2 adresinde bulunan Hamburg HDP seçim irtibat bürosuna 040/25 49 55 47 -040/ 41 35 85 20 numaralı Telefonlarla da ulaşılabilineceği ve her gün saat 12 ile 18 arası açık olacağı belirtildi.