Kuzey Almanya İstatistik Kurumu'nun açıklamasına göre Hamburg hastanelerinde tedavi görenlerin hemen hemen 50.ci hastane kalış günü ölümle sonuçlanıyor.

2017'de ölüm oranı arttı

Kuzey Almanya İstatistik Kurumu hastanelerde ölenlerle ilgili rakamları yayımladı. Buna göre 2017 yılında Hamburg hastanelerinde konaklayanların 50. günü ölümle sonuçlandığı ve toplam sekiz bin 254 hastanın öldüğü açıklandı. Verilen rakamların değerlendirilmesi şöyle yapıldı: “Böylece tüm hastanelerde yatan hastaların yüzde 2.2'sini ya da her 50. hastanede tedavi günü yaklaşık olarak ölümcül sona erdi. Bir önceki yılda bu oran2.1 ile bir miktar daha düşüktü ”

Ölüm nedenleri farklı

Farklı nedenlerden 2017 yılında ölüm oranı, solunum sistemi hastalıklarında yapılan tedavilerde yüzde 5,3'tür. Bunu yüzde 4,9'la ölümle kanser tedavisi ve yüzde 4,3 ile bulaşıcı ve paraziter hastalıklar için hastaneye yatırma izlemiştir açıklaması yapıldı. Dolaşım sistemi sorunu olan hastaların yüzde 4,1'ri öldü. Göz ve kulak şikayeti olan hastalarda ve hamilelik veya doğum nedeniyle hastaneye yatırılan kadınlarda ölüm olmadığına da dikkat çekildi.

Emine SONUGÜR / HAMBURG