-Kadir Taçgın-


 Hatip ve islam tahrihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın verdiği kısa bir seminerle devam eden programda, konuşmacı Prof. Sırma, Endülüs dönemindeki III. Abdurrahman bin Muhammed'in halifeliğinde (929-961 yılları arasında) Endülüs Emevi Devleti
hükümdarı olarak islam kültürünün gelişmesine özel bir katkı sunmuştur, dedi. İspanya'ya gidip de onun mirasını görün diye de öneride bulundu. Endülüs'deki kilise kulelerin çoğu eskiden Minaretti, şimdi ise çanlar eklenerek Hıristiyanların işareti olmuştur açıklamasında bulundu. 

Jüri heyeti, başkan Zeki Şeker olmak üzere, Necati Sezgin ve Abdurrahim Güçlü ile Mehmet Erol ve Hafız Hasan Sadığı'den oluştu. Küçüklerde 14 yaşına kadar grup da Rendsburg'den, Hamburg'u temsilen Emrullah Çuluk birinci olurken, ikinci olarak Bremen bölgesini temsil eden Talhat Yeter seçildiler. Berlin bölgesi için Ali Doğan Elmalı, Kuzey Ruhr'den Muhammet Eren Açıkgöz ve Hannover'den Mihrullah Kaya'da yarışmaya katılanlar arasındaydı.

Büyüklerde ise, Jüri heyeti Berlin bölgesini temsil eden Mücahit Talha Yılmaz birinci olurken, Hamburg bölgesini temsilen Kiel'den Cengiz İsmail Topçu dereceye girdi.

Diğer dereceye girenlerse, Hannover' den Yasin Dumlu, Kuzey Ruhr'den Abdulkerim İleri, Danimarka' dan Muhammet Huzeyfe Aydın ve Bremen'den Malik Muaz Özden'di.