Hamburg Kongre Merkezi (CCH) salonunda yapılan etkinlikte konuşan BIG Başkanı Ramazan Uçar, “Burası bizim ikinci vatanımız. Bizler Hamburglu, Almanyalı Müslümanlarımız. Yaşadığımız toplumunda bunu böyle bilmesini, görmesini arzu ediyoruz” dedi.


Aile yapısına verdiği önem, bağlılık ve dayanışma kültürüyle Müslümanların Almanya toplum yapısına çok şey kattığını belirten Uçar, “Halen bazı kesimlerin bizi ötekileştirmeye çalıştığını, medyada Müslümanlar ve İslam üzerine sürekli terör ve şiddet bağlantısıyla haberler yapılmasını, her camii inşasının akıl almaz protestoları da beraberinde getirdiği üzülerek görüyoruz. İslam barış dinidir. Müslümanlara 'düşman' mantığıyla yaklaşmak, kutuplar yaratmak içinde yaşadığımız bu topluma zarar verir” dedi.


Hamburg'un Almanya'da ilk eyalet olarak Müslümanlarla devlet anlaşması yaptığını ve İslam dinini resmen tanıdığına dikkat çeken Uçar, “Umarız başka eyaletlerde bu topluma önemli mesaj veren adımı izler” diye konuştu. Çok büyük katılımın olduğu etkinlikte Prof. Dr. Zekeriya Güler “İslamiyette aile değerleri” konulu bir konuşma yaptı. Kuran okuma yarışması yapıldı.

Haber: Yakup Askerzadeh -DHA-

Foto:   Kadir Taçgın