Haber Merkezi



DİTİB'in düzenlemiş olduğu iftar yemeği öncesi, Başkan Dr. Zekeriya Altuğ bir açılş konuşmasıyla davetlilere hoş geldiniz dedi.


Hamburg'un aile, uyum ve sosyal işlerden sorumlu senatörü Detlef Scheele (SPD) ile Hamburg'a yeni atanan Başkonsolos Fatih Ak, Ramazan ayının önemi üzerine birer konuşma yaptılar. Hamburg Sosyal İşler senatörü Scheele'nin uyum konusuna da değindiği konuşması ilgiyle dinlendi.



Dünya Dinler Akdemisi yöneticisi Hamburg Üniversitesinde Prof.Dr. Wolfram Weiße'de güne yönelik ayrı bir konuşmayla davetlileri selamlayarak tüm dinlerin ortak yanlarından örnekler sundu.


YENİ ATANAN BAŞKONSOLOS İFTAR YEMEĞİNE KATILDI



Hamburg'a yeni atanan Başkonsolos Fatih Ak, görevinin ilk gününde DİTİB'in düzenlediği iftar yemeğine katıldı.


DİTİB Kuzey Almanya Başkanı Dr. Zekeriya Altuğ tarafından ağırlanan Başkonsolos Fatih Ak, 1996 yılında Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda memuriyet hayatına başladığını söyledi.


Şimdiye kadar yurtdışında Libya, İsveç ve İspanya'da ve merkezde ise son olarak Güney Asya ülkeleriyle ilişkilerden sorumlu daire başkanı olarak görev yaptığını belirtti.


Babası 1990lı yıllarda Nürnberg kentinde Eğitim Ataşesi olduğu için Almanya'yı iyi tanıdığını ifade eden Ak, evli ve bir kız çocuğu babası.

 
Foto : Kadir Taçgın