Hamburg'da faaliyet gösteren Tiyatro İstasyon İletişim 16 Nisan 2017 tarihinde Türkiye'de yapılacak olan referandum oylamasına, “Hayır” demek için “Tek Adam Rejimine Hayır” kampanyası başlattı.

Aktif olarak devam ediyorlar

Tiyatro İstasyon İletişim yöneticileri ve oyuncuları, “Biz 'Tek Adam Rejimine Hayır' adı altında başlattığımız kampanyayı aktif olarak devam ediyorum. Çünkü referanduma az bir süre kaldı. Hamburg'da oy hakkı olanlar oylarını kullanmaya başladılar. Bizde her fırsatı değerlendirip vatandaşları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Herkesin kendi tercihi ve oy kullanma ise her vatandaşın demokratik hakkı ve vatandaşlık görevidir” dediler.

“Demokratik bir Türkiye için Tek Adam Rejimine Hayır, Silahlanma ve Savaşa Hayır” yazıları olan pankartlar açtılar.

Öğrensinler oylarını versinler

Oy kullanma hakkı olan herkesin önce nelerin değişeceğini bilmeleri gerektiğine işaret eden Tiyatro İstasyon İletişim yöneticileri ve oyuncuları, “Önümüzde bir hafta oy kullanma süresi var daha. Mutlaka herkesin oylarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz ve bilinçli olarak oy verme işlemlerini yapmalılar. Bir oy bir oydur. Hiç kimse 'bir oy neyi değiştirecek' dememelidir. Bir oy dahi geleceğimiz açısından çok önemli. 9 Nisan 2017 tarihine kadar oy kullanmak Hamburg Başkonsolosluğu'nda mümkün” diyerek bir hatırlatma da yaptılar.