Kuzey Almanya”Hayır” diyor

Hamburg'da Kuzey Almanya Hayır Girişimi tarafından düzenlenen “Tek Adam Diktatörlüğüne Hayır Diyoruz...!” adı altında yürüyüşe yoğun katılım oldu.

TEK ADAM DİKTATÖRLÜĞÜNE HAYIR

Kentin Merkez Tren İstasyonu önündeki Hachmannplatz Meydanında toplanan katılımcılar ellerinde Almanca ve Türkçe “Gericiliğe Hayır”, “Diktatörlüğe Hayır”, "Erdoğan'a Hayır" ve "Tek adam rejimine hayır" içerikli yazılar yazan pankartlarla dikkat çekti.

ÖRGÜT VE DERNEK FLAMALARI TAŞINMADI

Aralarında Alevi Dernekleri, Haziran Hareketi, DİDF, CHP Hamburg, ATİF ve Kürdistan Halkevi'nin bulunduğu çok sayıda kitle derneği yürüyüş sırasında örgüt ve kuruluşların adı olmadan üzerinde sadece “Hayır, Hayır, Hayır” yazan dövizler taşıdılar.

Anayasa değişikliği yapılmasına karşı olduklarını dile getiren ve konuşmacıların Türkiye'nin günden güne dinci faşizme doğru yol aldığına işaret edilen konuşmalardan sonra yürüyüşe geçildi. Yüzlerce katılımcı, Lange Reihe, Steindamm, Mönckeberg Caddesi üzerinden Eyalet Parlamentosu Binası (Belediye Binası) önüne Rathaus Meydanına geldi. Burada miting konuşması gerçekleşti. Son olarak halaylar çekildi ve olaysız katılımcılar dağıldı.