Hamburg'da “Baden Şarap Festivali” düzenleniyor

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenecek “Baden Şarap Festivali” kapsamında tanınmış şarap üreticileri toplam 800 farklı şarap ürünü tanıtacaklar ve şarap severler hem tatma hemde satın alma imkanı bulacaklar.

Yılda iki kez sergileniyor

Her yıl geleneksel olarak Hamburg'da iki kez düzenlenen “Baden Şarap Festivali” bu kez en kaliteli şarabın yetiştirildiği Kaiserstuhl ve Bodensee bölgelerinden şarap çeşitleri sunulacak. Ayrıca her ziyaretçinin damak tadına uygun bulabileceği şarabın yanı sıra Baden bölgesine ait özel orijinal peynir tabağı, pastırma, sandviç, kek, kahve gibi ürünlerde makul fiyatlara satılacağı duyuruluyor.

Kaliteli ve 800 çeşit şarap

Avrupa'da muhteşem tatlarıyla tanınan şarapların özellik Güney Almanya'da yetiştiği ve bu kapsamda 30'un üzerinde çeşitli şarap üreticilerini de biraraya getirecek festivalde şarap üreticileriyle tanışıp sohbet etmenin yanı sıra ürünlerin yetiştirilmesi üzerine bilgi almakta mümkün olacak. Ayrıca Avrupa Birliği'nin kaliteli en iyi şaraplarının yetiştirildiği dokuz şarabın Baden bölgesinde yetiştirildiği biliniyor. Dolayısıyla Baden bölgesinde üretim için arazilerin ve toprağın oldukça verimli olduğu belirtiliyor.

Uzmanlardan ürünler üzerine bilgi

Kaliteli şarabı yetiştirmenin özveriyle, istekle yapılması gerektiğine değinen uzmanlar, kaliteli şarap özellikle güneşli, iyi bir verimli toprakta yetişmesi gerektiğine dikkat çekerken, şarap bağlarının bulunduğu arazilerin ve toprağın çok önemli olduğunun altını çiziyorlar. Kırmızı, beyaz gibi çok farklı şarapları üreten tüccarlar, şarap severlere hem tatma hem de istedikler bilgiyi verebileceklerini belirterek, üç gün sunulacak şarap festivalinin çok önemli olduğunu ifade ediyorlar. Tamamen muhteşem bir şarap koleksiyonu sunulacak olan festivalde dünyaca tanınmış Pinot Noir gibi ürünlerde şarap severlerin beğenisine sunulacak.

Üç gün devam edecek

Yılda iki kez Hamburg'da “Baden Şarap Festivali” adı altında düzenlenen şarap festivalinin ilkbahar festivali 20 Nisan Cuma günü başlıyor ve 22 Nisan 2018 tarihine kadar devam edeceği duyuruluyor. Ayrıca 5 Euro giriş ücreti olan festival, Badisches Weinhaus Michael, Grossmannstrasse 70, 20539 Hamburg adresinde gerçekleştirileceği açıklandı. Geniş bilgiwww.badischesweinhaus.de internet sayfasında bulmak mümkündür.

Emine SONUGÜR /HAMBURG