Hamburg kentinde 2. Tiyatro Köprüsü Festivali 11 – 28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek ve tiyatroseverler tercih ettikleri gösterileri izleme imkanı bulacaklar.

Kültür Senatörlüğü destekli

Geçen yıl ilki gerçekleşen festivalle ilgili MUT! Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay bir basın toplantısı düzenledi ve geniş bilgi aktardı. Hamburg Eyaleti Kültür Senatörlüğü tarafından desteklenen Hamburg Mut Tiyatrosu organizasyonunda 11-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak festivalin her kademeden insanların biraraya gelmesine önemli bir katkı sağladığına vurgu yapan Mahmut Canbay, “Geçen yıl ilk kez düzenledik ve her iki yılda bir yapmayı planlıyorduk. Ama Hamburg Kültür Senatörlüğü bize 'bu yıl festival yapmayacak mısınız?' diye bir hatırlatmada bulundu. Bunun üzerine başvuru yaptık ve daha fazla bütçe ile festivali gerçekleştireceğiz” dedi.

Almanca, Türkçe ve Kürtçe

Hamburg Eyaleti Kültür ve Medya Senatörü Dr. Carsten Brosda festivalin el ilanına yazdığı yazıda, geçen yıl çok başarılı geçen festivalin bu yılda başarılı olacağına inandığını dile getirerek şu satırlara yer vermiş: “Tiyatro Köprüsü Festivalinin 2019'da da düzenlenmesinin sevincini yaşıyorum. Almanca, Türkçe ve Kürtçe tiyatro oyunları ve konuk tiyatro gruplarını sahneye taşıyacak. Festivalde çoğunlukla saklı kalanların, ama bu kentte ait oldukları için kent için büyük önemi olan insanların öykülerini anlatıyor. MUT Tiyatrosuna başarılar dilerken umarım festival, sanatçılar ve izleyiciler arasında ilginç ve anlamlı buluşmalara neden olur”

Zengin program sunuluyor

Mahmut Canbay, üç dilde ve farklı kültürlerden insanlara zengin bir program sunacaklarını ve gösterilerin Almanca yazılı olarak herkesin anlayabileceğini sağlayacaklarını kaydetti. Canbay, “Tiyatro Köprüsü Festivalinin sanatçılar, izleyiciler ve uluslararasında iyi bir köprü görevi yapmanın sevinci içinde olduğunu belirterek, “ 12 günde güncel konuları içeren 15 gösteriyi katılımcıların eleştirisine ve beğenisine sunacağız. Festival insani ve sanatsal anlamda alışagelmişin dışında sohbet ve karşılaşma ortamlarını sağlayacaktır. Sahne ,resim ,oyun, kostüm ve sergileme karışımından oluşan renkli ve farklı ortamda tiyatro içinde toplumu yaşayacağız’ açıklamasında bulundu.

‘Sınır gezginleri’ sloganı

Mahmut Canbay, ‘Sınır gezginleri ‘ sloganı adı altında festivalin yapılacağını vurgulayarak, “Eserler, kültürler, diller ve tarzlar arasındaki sınırları aşarlar. İzmirli tiyatro emekçisi Nazlı Masatçı davetimize rağmen kendisi gelemeyecek. Ama Mut tiyatrosu kendisinin ‘Öykülerden kovulanlar ‘ oyununu sahneleyecek. 'Meltem Cumbul & Emre Yavuz', 'Dümen', 'Annemin Almanya Masalı', 'Unutulan' gibi çok renkli ve zengin gösterilerimiz olacak. Festival kapsamında her izleyici ve sanatsever kendini bulacağı ve öğreneceği konular bulabilecektir. Tüm tiyatroseverleri davet ediyoruz” dedi.

Emine SONUGÜR / HAMBURG