Hamburg parlamento yönetimi protesto edildi

Farklı yuvalardan ellerinde renkli balonlar bulunan miniklerin, eğitimcilerin ve Sol Parti Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Mehmet Yıldız'ın da aralarında bulunduğu protestocular, Hamburg parlamento yönetiminin sorunları çözmesini talep etti.

Küçük yaşta eğitim önemli


Yuva eğitimcileri küçük yaşta çocuklar için eğitimin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, eğitimcilerin yeterli olmadıklarını ve birisi rahatsız olduğunda veya başka acil bir durumda gelemediğinde personelin yeterli olmadığının altını çizdiler.



Sol Parti Hamburg Eyalet Parlamento Milletvekili ve partisinin gençlik, çocuk ve aile politikası sözcüsü Mehmet Yıldız konu ile ilgili, “Çocukların küçük yaşta eğitim almaları ve öğrenmeleri çok önemlidir. Bunun kaliteli olması için gerekli malzeme ve eğitimci personel yeterli olması lazım. Ama ne yazık ki birçok yuvada yeterince eğitimci bulunmuyor. Bazı eğitimcilerin rahatsız olduğunda veya değişik acil bir durumda gelemediklerinde bunların yeri doldurulamıyor. Personel anahtarı geleceğin eğitimini alacak olan çocuklardan başlar. Gerekli önemin verilmesi ve kalite çizelgesi burada mutlaka yükseltilmelidir” dedi.



3 ile 6 yaş çocuklar unutulmamalı

Düzenlenen protestonun önemine işaret eden Mehmet Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Okul öncesi eğitim çok önemli özellikle 3 ile 6 yaş grubu çocuklar kesinlikle unutulmamalı ve gereken özen gösterilmelidir. Bu alanda eğitim personeli sayıları çoğaltılması ve çalışma şartları, koşulları kolaylaştırılmalıdır. Dar gelirli ailelerin yuvalara giden okul öncesi alacakları eğitim geleceğin temelini oluşturuyor.



Hamburg senatosu bu konuda gereken hassasiyeti göstermeli ve çocuklar, gençler hepimizin geleceğidir. Daha parlak bir gelecek için düzenlenen bu protestoya duyarlı davranılması gerekir. Bu alana daha fazla yatırım yapılmalı ve bu yatırım geleceğimiz için çok önemli olduğu unutulmamalıdır”