Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD Milletvekili Güngör Yılmaz, Hrıstiyan aleminin Noel Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, „Noel Bayramı günleri şahsi çevremizde 'dinlerarası diyalog' yaratabileceğimiz, birbirimizi daha iyi tanıma imkanı bulabileceğimiz günlerdir“ dedi.

Güngör Yılmaz Almanca ve Türkçe olarak yayınladığı mesajında, „Sevgili Hamburglular, Noel Bayramı günleri geleneksel olarak Hrıstiyan dünyasında insanların sükunete önem verdiği, huzur bulduğu günler olarak tanımlanır.



Neredeyse her gün felaket haberleriyle sarsılan, sözde dini gerekçeler gösterilerek insanların birbirlerine karşı kışkırtıldığı dünyamızda, hangi inançtan olursak olalım, karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışma esastır. Bunu göstermek için Noel Bayramı hepimiz için güzel bir vesile.

Tüm dinlerin temelinde insan sevgisi vardır. Noel ve Noel Baba bir çok Hrıstiyan olmayan göçmen kökenli ailelerin yaşamına da girmiştir ve onların çocuklarını da hediyelerle sevindirmektedir. Bu yüzden Noel günleri aynı zamanda şahsi çevremizde „dinlerarası diyalog“ yaratabileceğimiz, birbirimizi daha iyi tanıma imkanı bulabileceğimiz günlerdir. Bu bağlamda tüm Hrıstiyan aleminin Noel Bayramını kutlar, herkese sağlık ve huzur dolu bayram günleri dilerim“ dedi.