Hamburg'da üç ayrı yerde şubesi bulunan Sınırsız Girişimciler Birliği adına açıklamada bulunan Kazım Abacı, "Hamburg International" başlıklı serginin 1-20 Ekim tarihleri arasında açık kalacağını ifade etti. Sergide çeşitli meslek dallarından 31 küçük ve büyük ölçekli göçmen kökenli başarılı işveren portresinin yer aldığı ve önsözünü eyalet Başbakanı Olaf Scholz'un (SPD) yazdığı, 82 sayfalık bir kitabın da sunumu yapıldı.




"Hamburg International, Hamburglu firmaların başarı öyküsü" adlı serginin, Harburg ve Bergedorf'ta da açılacağı açıklandı. Sergi ile ilgili bir açıklamada bulunan Abacı şunları belirtti: "İş çevrelerinin yaptığı başarılı çalışmaların yanında, gençlere meslek eğitim yeri sağlamadaki katkıları gibi bazı kriterler de göz önüne alınarak bu seçim yapılmıştır."



HAMBURG DA GÖÇMEN KÖKENLİLERE AİT 25 BİN İŞYERİ VAR


Abacı, "Almanya genelinde göçmen işverenlere ait 750 bin işyeri vardır. Bu iş yerlerinde yaklaşık 2.5 milyon kişi çalışmaktadır. Hamburg’da göçmen kökenli işverenlere ait 25 bin iş yeri bulunmakta ve bu yerlerde yaklaşık 80 bin kişi çalışıyor veya meslek yapıyor." dedi



Belediye Sarayı'nda yapılan sergide Türkiye kökenli işverenlerden Hüseyin ve Bünyamin Öztürk, Vildane Uludağ, Hasan Güner, Gülcan Aydın, Coşkun Coştur, Gülcan Çiftlik, Kısmet Demir, Melek Korkmaz ve Ömer Merdin'in portresine yer veriliyor.