Elazığ'ın Karakoçan Belediyesi'nin DBP'li eski Belediye Başkanı Burhan Kocaman'ın eşi Nayime Kocaman'ın pasaportuna Hamburg Başkonsolosluğu'nda el konuldu.

24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde Türkiye vatandaşlarının oy kullanabilmesi icin yurt dışı seçmen kütüğüne adres değişikliği yaptırmak üzere giden Naime Kocaman'ın pasaportuna Hamburg Başkonsolosluğu'nda görevli memurlarca el konuldu.

Olayla ilgili konuşan Burhan Kocaman, "Eşim ve çocuklarım seçimlerde oy kullanmak için seçmen kütüğünü Hamburg'a almak üzere konsolosluğa gittiler. Ancak eşimin pasaportuna el konulmuş. Konsolosluk görevlileri benim nerede olduğumu sormuşlar. Bu uygulama eşimin benden dolayı rehin alındığını gösteriyor. Burada asıl hedef benim. Eşim Türkiye'ye de gidemeyecek" dedi.

Demokrasinin temel değerlerinden olan seçme ve seçilme hakkının önemine dikkat çeken Kocaman, "HDP'lilere ve bütün muhaliflere gözdaği veriliyor. Eşim ve ailem resmen rehin tutuluyor. Haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Pazartesi günü konu ile ilgili hukuki işlemleri başlatacağım" diye konuştu. 

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma başlatılıp açığa alınan ve ardından 3 yıl 45 gün hapis cezasına çarptırılan Burhan Kocaman bir süre önce Almaya'nın Hamburg kentine gelmişti. Kocaman, Türkiye'de Ocak 2016'da gözaltına alındığı sırada kalp krizi geçirmişti.

Süheyla Kaplan