Almanya'nın Hamburg kentinde yaşanan bir aile faciasında 11 yaşında okuldan dönen çocuk, annesini başından ağır yaralanmış ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde evde buldu.

Yatak odasında buldu

Altona Eckernförder Strasse'de dün öğle saatlerinde okuldan eve dönen 11 yaşındaki öğrencinin, annesini göremeyince “anne”diye çağırarak evde aramaya başladığı ve 42 yaşında annesini yatak odasında ölmüş yerde yatarken bulduğu ve yardım çağırdığı açıklandı. Bunun üzerine gelen yardım ekipleri ve polis, annenin başından aldığı ağır darbeler ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak cinayete kurban gittiğini belirledi.

Zanlı tutuklandı

Konu ile ilgili Hamburg polis basın sözcüsü Rene Schönhardt'ın verdiği bilgiye göre, yapılan ilk araştırmalara göre öldürülen kadının bir yıldır eşinden (49) ayrı yaşadığı ve zanlı eşinin Dulsberg semtinde evinde polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı. Cinayetin sebebi henüz bilinemezken, geniş çaplı çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Toplam 7,11,14 ve 18 yaşlarında dört kardeşe Alman Kızıl Haç (DRK) ve Çocuk ve Gençlik Acil Servis (KJND) tarafından bakımı üslenildiği ifade edildi.

Emine SONUGÜR / HAMBURG