Stengelestrasse Okulu Salonu'nda gerçekleşen Türkçe etkinlik programında Hamburg Başkonsolosu ve çok sayıda veli çocuklarıyla birlikte hazır bulundu. 



Mutlu Çocuklar Yuvası sahibi ve müdürü, eğitimci Özlem Demirbağa, iki dilli eğitimin küçük yaşlarda alınmasının önemini ifade etti. Demirbağa, "Türkçe anadil ve kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılabilmesi amacıyla böyle bir etkinliği geleneksel olarak düzenliyoruz" dedi.  
        


Bilimsel araştırmalara göre 0-6 yaş grubu çocukların çok sayıda farklı dilleri aynı anda öğrenebileceğinin saptandığını belirten Özlem Demirbağa, "Almanya'da önce Türkçe mi yoksa Almanca mı öğretilsin tartışmasını çok anlamlı bulmuyorum. İki dil de birbirine paralel olarak öğretilmeli. Anadilini iyi öğrenen bir çocuk, diğer dilleri daha iyi ve doğru öğrenebilmektedir. Anaokulumuzda Almanca, Türkçe ve İngilizce eğitim verilmektedir. Oyun halinde çocuklara eğitim veriyoruz. Özellikle ana dil Türkçe'nin önemini ve kültürümüzü küçük yaşta çocuklarımıza aşılıyoruz” dedi.



Program sanatçı Pınar Ergin'in yaptığı müzik eşliğinde miniklerin söyledikleri sevilen parçalarla devam etti.



Çocuklar folklor, dans, tiyatro ve Mevlevi dönüşleri gösterileri yaparken, çocuklarını izleyen veliler ise bol bol resim çekip alkışladılar. Aileler çocuklarıyla birlikte güzel saatler geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.