Hamburg'un Altona semtinde bağlı Perspektive-İnterkulturelle Kommunikasion und Bildung e. V. adlı dernek tarafından Bornpark adını taşıyan parka elma, armut, erik, ayva gibi toplam 16 meyve ağacı düzenlenen törenle dikildi.

Perspektive-İnterkulturelle Kommunikasion und Bildung e. V. Başkanı Hüseyin Atay, Hamburg Eyalet Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Filiz Demirel, Altona İlçesinden Thomas Layer'in yanı sıra Şahinde Acan, Erdinç Atay, Pakize-Kaya-Atay, Tülay Kaya, Janna Geiken, Eren Canıbek törende hazır bulundu.

16 ağaç törenle toprağa dikildi

Almanya'da meyve ağacı parklarda fazla görülmediğine işaret eden başkan Hüseyin Atay, “Ağaç dikip yetiştirmek çok önemli ama meyve ağacı dikmek çok daha önemlidir. Biz dernek çalışmaları kapsamında böyle bir proje geliştirdik ve bunu hayata geçiriyoruz. Elma, armut, erik, ayva gibi beş çeşitten oluşan 16 meyve ağacını Bornpark adlı bu parka dikiyoruz. Bu ağaçlar iki yıla kadar meyve verecek hale gelecekler. Ağaçların meyvelerini bu çevrede oturanlar, çocuk yuvalarından, okullardan gelen çocuklar, park ziyaretçileri, buradan geçen herkes yiyebilecek. Bunun güzel bir proje olduğuna inanıyorum” dedi.

İnsanlar arasında diyaloglar gelişmesi

Her ağacın gelecek için insanlar açısından “umut” olduğunun altını çizen Atay, “Bir ağaç, bir fidan dikmek çocuklarımız, insanlar ve tüm canlılar açısından oldukça umut verici iyi bir gelecektir. Bu ağaçlar burada yetişirken dolayısıyla büyürken bunu çocuklar görecekler ve öğrenecekler. Yediğimiz meyvelerin kolayca yetişmediğini çocuklarımız bilecekler ve ağaçlara, ormanlara, yeşilliğe daha da önem vereceklerdir. Biz yetişkinler bunu çocuklarımıza çok iyi anlatmalıyız ve göstermeliyiz. Ayrıca çocuklarımız biz büyüklerini örnek olarak görüyorlar bizde onlara iyi örnek olarak doğru yönlendirmeliyiz” açıklamasında bulundu.

Doğa ve çevre temizliği

Semtte oturan insanların arasında komşuluk ilişkilerini daha iyi gelişmesinde farklı projeler kapsamında yardımcı olduklarını kaydeden Atay, “Derneğimizin çok yönlü çalışmaları var. Farklı semtlerde komşuluk ilişkilerinin pekişmesi, çocukların tanışmaları ve doğa, çevre temizliğinin çok önemli olduğunu her insanın buna bir katkı yapabileceğine inanıyoruz. 'Semtimizin daha iyi olması kendi elimizde Semtte yaşamayı birlikte iyileştirebiliriz' adı altında bir kampanyamız var. Elbette herkes fikirlerini, eleştirilerini bizimle paylaşabilir. Projelerimiz farklı kurum ve kuruluşlar tarafından maddi destekleniyor. İsteyenler www.perspektivehamburg.de internet sayfasında geniş bilgi bulabilirler ve bize ulaşabilirler”