Hamburg'da yaşayan taksici Ergül Tüfekçi ve tır şoförü Hakan Sevci birlikte ortak “Tüfekçi S-Transporter UG” adı altında transport taşımacılık firması açtılar.

16 yıldır taksicilik yapıyor

Kentte devamlı yolcu taşıyan ve çoğunlukla Hamburg dışına da yolcu taşıyan Ergül Tüfekçi, “Ben 16 yıldır Hamburg'da 8 kişilik büyük taksi kullanıyorum. Gündüz ve gecede çalıştığım oluyor. Çünkü kendi taksim ve serbest meslek olarak yıllardır yapıyorum. Dolayısıyla mesleğimi seviyorum ve vaktim yollarda devamlı farklı uluslardan, kültürlerden olan insanları taşımakla geçiyor. Mesleğim bana büyük keyif veriyor. Hep aynı yerde saymak istemediğim için ortağım Hakan Sevci ile ortaklaşa transport firması kurduk. Ben taksiciliğimi sürdüreceğim o da tır şoförlüğünü sonuçta kendimize çalışacağız. Firmanın iyi işleyeceğine inanıyoruz. Çok yeniyiz ama yoğun işlerimiz oluyor” dedi.

Her çeşit taşımacılığı yapıyorlar

Yıllardır tır şoförü olduğunu belirten Hakan Sevci ise, “Transport firmaları çok iyi çalışıyor. Ben bu işleri yıllardır yakından yaptığım için bundan böyle kendime çalışmayı uygun gördüm. Firmayı bir tırla oluşturduk ilk etapta. İşlerimiz iyi giderse zamanla genişletip büyüteceğiz ama ilk adımı böylece attık. Henüz daha bir ay oldu ama çok iş var. Türkiye'den örneğin İstikbal, Vestel gibi markalar konteynerlerle geliyor. Konteynerleri limandan alıp satış mağazalarına dağıtım olması için merkez deposuna taşıyoruz. Çok lüks araçları firmadan alıp limana götürüyoruz bu lüks araçlar Dubay Afrika gibi ülkelere gönderilmek üzere limana taşıyoruz. Buna benzer her çeşit taşımacılığı yapıyoruz” dedi.

Her çeşit taşımacılığı yaptığı belirtilen transport taşımacılık firmasına [email protected] mail adresinden ulaşmanın mümkün olduğu açıklandı.

Tırın 3 metre 90 santim yüksekliği, 2 metre 55 santim eni ve 18 metre uzunluğunda bulunuyor.