Türkiye'deki tecavüz olayı ve yargının tavrını protesto etmek için Hamburg'da kadın kurumlarının öncülüğünde bir protesto mitingi gerçekleştirildi.

Altona semtindeki mitingde Yeni Kadın grubu almanca  yazılmış "Cinsel Taciz ve Tecavüz Türk Devletinin Politikasıdır! Seyirci Kalma" pankartı ile dikkat çekti.


Konuya yönelik almanca dağıtılan bildiriler çevreden geçenlerin yoğun ilgisini çekti. Yapılan almanca konuşmada, "Faşist TC'nin tarihi katliam, işkence ve tecavüz tarihidir. Mevcut yargı'nın tüm kurumlarıyla AKP'nin hizmetinde olduğu vurgusu yapıldıktan sonra, "Taksim direnişinde yer alanlar tutuklanırken, Bingöl'deki tecavüzcüler aramızda serbest dolaşmaktadır. Devletin tecavüzcülerden hesap sormasını beklemek hayalcılıktır.Onlardan hesap soracak tek güç, örgütlü gücümüzdür. Bu anlamda yaşamın her alanında kavgayı yükseltmek son derece önemlidir," denildi.

 

Mitingde Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir de bir konuşma yaptı. Yine Hamburg Yeşiller Milletvekili Filiz Demirel de etkinliğe katılanlar arasındaydı. Kürt Kadın Meclisi'nin yanısıra, diğer kadın kurumlarının yapmış olduğu açıklamalardan sonra eylem, sloganlarla eylem sona erdi.