Almanya'nın Hamburg kentinde konsolosluk bünyesinde 8 Mayıs'tan 31 Mayıs'a kadar çalışacak olan dış güvenlikten sorumlu, firmanın iki görevlisine geçtiğimiz gün Başkonsolos tarafından gerekçesiz olarak çıkış verilmişti.

"Dersimli olduğumuz için kovulduk" iddiasının haberimizle basına yansıması sonucu yoğun eleştiriler alan Başkonsolosluk'un, haberi kamuoyuna duyuran gazeteciyi Alman polisine şikayet ettiği açığa çıktı.

KONSOLOSLUK GAZETECİYİ ALMAN POLİSİNE ŞİKAYET ETTİ

Önceki gün konsolosluk önüne çağrılan (5 polis ekibi otosu ) polis aracından çıkan üç görevli, muhabirin etrafını çevreleyerek hakkınızda şikayet vardır gerekçesiyle kimlik sorgulaması yaptılar. Konunun haber ile ilgili olduğu anlaşılınca özür dileyen polisler, olay yerinden ayrıldılar. Hamburg'u Türkiye ile karıştırdığı ileri sürülen Başkonsolos Fatih Ak'ın partizan tutumu daha önce de çeşitli kereler gündeme gelerek yoğun tepki almıştı.

FATİH AK 'YANDAŞ GAZETECİ' Mİ ARIYOR ?

Uygulamaları ve partizan tutumuyla gazetecileri "dizayn" ve "terbiye etmeyi" tasarlayan Mehmet Fatih Ak, zaman geçmeden gerekçesiz çıkış verilen güvenlikçiler konusunda açıklama yapmalıdır. Seçimler başlamadan önce konsolosluğa davet ettiği gazetecilere "bundan sonra şu isimli.... gazetecileri toplantılarımıza çağırmayacağız" cüretini gösteren bir Başkonsolosun tarafsızlığı sorgulanmalıdır. YSK yazılı talimatına rağmen, yurtdışında seçimlerin başladığı gün fotoğraf çekmek isteyen gazetecilere keyfi davranan, "rahatsız edici haberler" gerekçesiyle içeriye almayın talimatını verdiren zihniyeti biliyoruz. Nebahat Güçlü konusunda açıktan taraf olan Fatih Ak'ı tanıyoruz. Mesaj ve telefon trafiğinin tanıkları var. Perinçek'in gençlik örgütü TGB'nin, 'Ermeni Soykırımı' üzerine Völkerkundemuseum'da planladığı ve haberimiz sonrası son anda iptal edilen panelin başvurusunu, Başkonsolosluğun yaptığını açığa çıkaran gazetecinin hedef alınması elbetteki tesadüf değildir.


Konuyla ilgili haberin linki. 
http://www.avrupa-postasi.com/gundem/baskonsolos-ozel-guvenlikle-tartistti-calismanizi-istemiyorum-h95737.html