Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı ünlü topluluk, Türkiye'nin pek çok yöresinden derledikleri halk danslarını sergilemesiyle tanınıyor.

Anadolu Ateşi 60 dansçısıyla, renkli kostümleri, özel efektleri, kendilerine has koreografileri ile Hamburg Volksparkt'taki Barclaycard Arena'da sahne alarak Hamburglulara unutulmayacak bir gün yaşatacak. 



Mustafa Erdoğan tarafından kurulan ve 1999 yılında ''Sultan’s of the Dance'' olarak başlayan Anadolu Ateşi, doğu ile batı kültürlerinin buluşmasını hedefiyle Hamburg'da evrensel barış mesajları verecek. 



Avrupa organizesini Osman Pekerman'ın yaptığı Anadolu Ateşi'nin Hamburg'daki gösterisi ile ilgili olarak, Dans yönetmenleri Kemal Gemici ve Oğuzhan Özel şunları söyledi: " Her defasında olduğu gibi Hamburg gösterimizde de küçük yenilikler ve farklılıklarla, çeşitli yörelerden zengin müzikler eşliğinde sahne alacağız.  Anadolu Ateşi'nin 250 kişilik dansçı kadrosuyla aynı anda dünyanın farklı 3 yerinde gösteri yapabilen ender gruplardan biri olduğu unutulmamalıdır. 60 dansçımızın sahne alacağı gösterimize herkesi bekliyoruz. Hamburgluların gösterimizi keyifle izleyeceklerine inanıyoruz."  


Koreograf Kemal Gemici ve Yurtdışı İlişkiler Sorumlusu Aniş Aslan

ANADOLU ATEŞİ BİR DÜNYA MARKASI


Anadolu Ateşi, Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek dünyaya modern tarzda sunmaktadır. Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi hemen hemen her yöreden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir projedir. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini dünyaya tanıtmayı hedeflemektedir. Anadolu Ateşi, 2002 yılında dünya turnesine başlayarak 97 ülkede 4000 gösteri ile 40 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenildi.



Hamburg Volksparkt'taki Barclaycard Arena'ya merkez tren istasyonu HBF'den S/3 veya S21 şehiriçi ulaşımı sağlayan trene binilirse Stellingen durağında inilecek. Gösteri 4 Aralık Pazar günü (bugün) Sylvesteralle 10 adresindeki, Volkspark / Barclaycard Arena'da saat 18'de başlayacak. 

AVRUPA POSTASI'NDAN OKURLARA 20 ADET ÜCRETSİZ GİRİŞ BİLETİ 

Saat 11:00-12:00 arası [email protected] adresine mail gönderen 20 okurumuza ücretzsiz giriş bileti vereceğiz.



Anreise mit öffentlichen Verkehrsmitteln


Alle Veranstaltungstickets der Barclaycard Arena berechtigen zur kostenlosen Nutzung aller Verkehrsmittel des HVV auf der Hin- und Rückfahrt.

Öffentlicher Personennahverkehr (HVV):

  • Mit der S-Bahn:
    Ab Hamburg Hauptbahnhof (S-Bahn) mit der S3 Richtung Pinneberg oder S21 Richtung Elbgaustrasse bis Haltestelle Stellingen - Arenen. Von dort erreichen Sie bequem mit dem Veranstaltungs-Shuttlebus-Service die Barclaycard Arena.

  • Mit dem Metrobus:
    Linie 22 (S-Blankenese - U-Kellinghusenstr.): Haltestelle: Hellgrundweg/Arenen;
    Linie 180 (S-Holstenstr. - S-Stellingen - Arenen), Haltestelle: Am Volkspark

Fahrplanauskunft für den HVV:

Mit dem HVV zu uns

Anreise mit der Bahn:

Von den drei innerstädtischen Bahnhöfen bringt Sie der Hamburger Verkehrs Verbund (HVV) bequem mit der S-Bahn zur Barclaycard Arena.

  • Hamburg Hauptbahnhof:
    S3 Richtung Pinneberg oder S21 Richtung Elbgaustrasse bis Haltestelle Stellingen - Arenen

  • Hamburg Dammtor:
    S21 Richtung Elbgaustrasse bis Haltestelle Stellingen - Arenen

  • Hamburg Altona:
    S3 Richtung Pinneberg bis Haltestelle Stellingen - Arenen