Hamburg


Altona polisinin ırkçılık kokan göçmen gençlere karşı sıkı kontrolleri önyargılı tutumu ve keyfi şiddeti protesto edilmeye devam ediliyor. Önümüzdeki Cuma akşamı toplu yeryüzü  iftar sonrası kurulacak. Cumartesi günü ise, yapılacak bir yürüyüşle polisin gençleri krıminalize etmesi protesto edilecek.



ALTONA BELEDİYESİ'NDEKİ RESMİ TÖRENDE, POLİS ŞİDDETİ GÜNDEME TAŞINDI

Altona Belediyesi'nde 6 yıldır ilçe Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Jürgen Warmke-Rose'nin görevinin sona ermesinin kutlandığı resmi törende, gündeme göçmen kökenli gençlere uygulanan polis şiddeti damgasını vurdu.

Altona  İlçesi eski Belediye başkanı
Jürgen Warmke-Rose


Aralarında birçok eyalet milletvekilinin de bulunduğu Belediye Sarayı salonunda "Altona'daki gençlere uygulanan polis şiddetine dikkat çekmek istiyoruz"  diye el kadıran bir heyet üyesine, eski CDU (Hıristiyan Demokrat Partisi) milletvekili ve partisiz Altona ilçe Belediye Başkanı Warmke'nin " sesinizi kesin, 6 yılda bir yapılan töreni mi buldunuz açıklama yapmak için" şeklindeki tepkisine, heyet üyelerinin ısrarlı tavırları geri adım attırdı.

GENÇLERLE DAYANIŞAN HEYET SÖZCÜSÜNÜN "GENÇLİK EVİ İSTİYORUZ" TALEBİ


İnisiyatif adına bir kişinin kürsüde konuşmasına izin verildi. Grup sözcüsü konuşmasında  şu sözlere yer verdi. " Uzun zamandır semtimizde  insanlar polisin ırkçı davranışlarına maruz kalmaktadır. Özellikle de son bir haftadır gençler, polisin "şüpheli" mahiyetindeki gerekçelerle yoğun keyfi kontrollerine uğramaktadır. Buluştukları  August-Lütgens Parkı'nda polisler, 5'er gruplar halinde dolaşıp, aynı günde defalarca kez kimlik sorgulaması yapmaktadır.

En son geçtiğimiz Perşembe günü 16 kişilk bir gençlik grubu geceleyin yolun ortasında polislerin biber gazlı ve  coplu saldırısına maruz kalmışlardır. Komşuların gençlere gözlerini yıkamalari için vermek istedikleri su ihtiyacı polislerce açıktan engellenmiştir. Gençlerin ve ailelerinin sorumlu davranışları sonucu olaylar devam etmemiştir.


İlçe Belediye Başkanı Vekili Kersten Albers heyet üyelerininin taleplerini dinliyor.


Göçmen kökenli gençlere karşı polisin ırkçılık kokan keyfi kontrolleri ve şiddetine son verilmelidir. Bizler çeşitli farklılıklara sahip semt halkı olarak, mahallemizde polis terörüne maruz kalmadan barış içinde yaşamak istiyoruz.


Kamuya açık alanlarda, park yerlerinde ve caddelerde durma, gezme en doğal hakkımızdır. Polis kontrollerine ve şiddetine maruz kalmış gençlerle dayanışma içinde olduğumuzu beyan ediyoruz." somut talep olarak da;


Gençlerin buluşabilmesi ve biraraya gelebilmesi için, semtimizde bir Gençlik Evi istiyoruz.!

Polis kontrolleri son bulmalıdır!

Polis şiddeti ve saldırıları bağımsız bir komisyonca araştırılıp, siyasi sorumluları açığa çıkartılmalıdır.!

Olayların artmasından sorumlu olan polisin önyargılı ve ırkçı  tutumunu protesto ediyoruz !


açıklamasında bulundu.


Açıklamadan sonra, törendeki davetlilere dağıtılan bildiriler sonrası, ikili konuşmalarla polis şiddeti protesto edildi.