Konuya yönelik Avukat Mülayim Hüseyin tarafından "Hakkımda soruşturma kapatıldı" başlığıyla bir açıklama yapılarak şu sözlere yer verildi.

"Sosyal Medya iletişim ve paylaşımlar neticesinde gerçekleşen gösteri ve toplantılar izine tabii değil!


18.06.2013 tarihinde Hamburg'da Konsolosluk önünde sessiz durma protestosu yapmış olduğumuzdan dolayı Eyalet Kriminal Polisi hakkımda soruştuma açmıştı. Polise göre Toplanma ve Gösteri Yasasının Madde 26'sını yöneticisi olarak toplu bir gösteriyi önceden bildirmeyerek ihlal etmiştim. Hamburg polisi sosyal medyada çağrılar üzerine toplanan insanları birilerinin yönetmediğini henüz kavramamıştı. Soruşturmayı savcılık dün bana iletilen bildiriyle 18.07.2013 tarihinde kapatmış. 


Şimdi merak ettiğim, AKP yanlısı medyanın bu soruşturmayı hükümetin Gezi Parkı eylemlerini bastırması lehine kullanmaya çalışmış olduğu şekilde yayınlayıp, yayınlamayacağıdır.


Hamburg savcılığı bu kararla
Sosyal Medya (Facebook) paylaşımlarıyla oluşan bir etkinliğin sorumlusu ve yöneticisi olmadığına göre, kanunen bu tür gösterilerin izine gerek duyulmayan gösteriler olduğunu teyit etti. Böyle gösterilerde somut organizatör olmadığı sürece izin aranmaz."

 

Avukat Mülayim Hüseyin