Kira sözleşmesinin sona ermesi ve tamirat yapılacağı gerekçesi ile yetkili firma Alsteria'ya danışmanlık bürosunun anahtarlarının teslim edilmesi sonrası işgal edilen KIDS'te, bir grup genç kendilerini zincirleyerek protesto eylemi yaptı.



'Merkez tren istasyonu yakınında yeni bir yere kavuşana kadar buradayız' sözleriyle işgale katılan gençler, park yerine kurulacağı belirtilen 4 konteynerin de kalıcı bir çözüm olmayacağını ifade ettiler. 

Uzun senelerdir sosyal pedagog olarak KIDS bünyesinde görevli olan Belediye Meclis Üyesi (Yeşiller) Yusuf Uzundağ, KIDS'in Almanya'da 12-18 yaş grubu arasındaki sokak gençlerine hizmet veren en büyük danışmanlık bürosu olduğunu aktardı.



Uzundağ, günde 3-4 kişilik sosyal pedagog ile evsiz sokak gençleri için haftanın 6 günü sıcak yemek, banyo ve tıbbi ihtiyaçları konusunda hizmet verdiklerini kaydetti. Genellikle alkol, esrar, sentetik uyuşturucu ve aile sorunlarından dolayı evsiz kalan gençlerle ilgilendiklerini ifade eden Uzundağ, günde bu sayının 30-40 arasında değiştiğine yer verdi.

Bugüne kadar 6.700 imza toplandığını da açıklayan Uzundağ, eyalet parlamentosu'nda grubu olan SPD, Yeşiller ve Sol Parti'nin KIDS'in aynı yerde kalmasına destek verdiklerini, CDU ile FDP'nin ise sessiz kaldığını belirtti. Kendi alanında Almanya'nın en büyük sokak gençleri projesi KIDS'in kapatılması sonrası gençlerin çaresizlik içinde ne yapacaklarının soru işareti olduğu kaydedildi. (Foto: Kaija Kutter)