Almanya’nın Wiesbaden kentinde Bienale etkinliği bünyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heykeli dikildi.

Yaklaşık 4 metre büyüklüğündeki altın rengindeki heykel kentin Platz der Deutschen Einheit isimli ünlü meydanındaki polis binasına çok yakın mesafede bulunuyor.

Akşam vakitlerinde dikilen heykel kentte yaşayanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda "Bu da ne, sanat mı, yoksa kötü bir şaka mı? "Böyle bir şeyin onaylandığını hayal bile edemiyorum" bir başkası ise " Üzerine köpekler işesin diye yapılmıştır" şeklinde yorumlar yazmış. 

Heykeli bir anda karşılarında bulan Türklerden birlikte resim çektireninden, anlam veremeyip hakaret edene kadar geniş bir kesim dikkat çekti. Bölge sakinlerinin çektiği bir videoda polis memurlarının da heykelin yanında durması gözlerden kaçmadı.Öte yandan yüksek sesle bağıran bir Suriyeli ise "Bu adamdan dolayı ailem öldü". Böyle bir eylem, Wiesbaden'deki atmosferi zehirledi, Bu heykel acilen buradan kaldırılmalı" diyor.

Bir başka yorumcunun ise Che Guevera heykeli yaparak, yakasına da Kürdistan bayrağı takması dikkat çekti.

Bienale yetkilileri ise heykelin konuluş amacı hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı. Wiesbaden Bienale bu yıl Bad News (Kötü Haber) mottosu ile sergileniyor.