Aydan Özoğuz program dahilinde Bergedorf ilçesinde uzun yıllardır göçmen kökenlilere hizmet veren Su-Dil kursu öğrencileri ve projede görev yapan öğretmenlerle bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. Alirıza Şimşek eşliğinde Su-Akademisi müdürü Gülcan Çiftlik ile de görüşen Bakan, daha sonra kamu yararına gençlere meslek eğitimi faaliyetleri sürdüren Sprungbrett adlı kurumu ziyaret etti. 

GENÇLERİN GELECEĞİ İÇİN İYİ BİR EĞİTİM ŞART



Gençler'e İş ve Meslek Eğitimi konusunda yaptıkları ikili görüşmelere de yer veren Bakan Özoğuz ve vekil Şimşek, her gence iş ve meslek konusunda çözüm bulmak için yeni projelere ihtiyaç vardır açıklamasında bulundular. Sosyal faaliyetlere ve gençlik projelerine yoğun ilgisinden dolayı çevresinde özel ilgi gören Alirıza Şimşek, eğitimde fırsat eşitliği ve gençlere meslek eğitimi konusunda, Hamburg'un diğer eyaletlere örnek olduğunu ifade etti. Göçmen kökenli gençlerin iş hayatına kazandırılmasının yolunun iyi bir eğitiminden geçtiğine de vurgu yapan Şimşek, Hamburg Eyaletinin yabancı Diplomaların tanınması konusunda başı çektiğini açıkladı.

MESLEKSİZ GENÇ KALMAYACAK



" Sıfır oranında mesleksiz genç " projeleri için çaba sarfettiklerini açıklayan vekil, Eyalet Hükümeti'nin kurulması öncesi meslek dallarında Diplomasız genç sayısının, 3000 iken, bu sayının kısa bir zaman önce 1000'e düştüğünü belirtti. Ali Şimşek son verileri açıkladı ve Senato'nun girişimlerinin yanında, Göç ve Uyum Bakanlığı'nın yeni projeleriyle şuan itibarıyla Hamburg'da Diplomasız genç sayısının 200-300'lere düştüğünü aktardı.