Hamburg Korsan Partisi (PIRATENPARTEI) Eyalet genel listesinde 6. sıradan ve 2. seçim bölgesinden (Billstedt - Wilhelmsburg - Finkenwerder) 4. sıra milletvekili adayı Mustafa Akpolat'ın 'Sevgili Hamburg'lular' başlıklı o yazısı;,

15 Şubat pazar günü Hamburg eyelet parlamentosuna seçilecek olan 121 milletvekili sizlerin oylarıyla belirlenecek. Bu seçimle Hamburg'un nasıl yönetileceğine siz karar vereceksiniz. Gidişattan memnun değilseniz oylarınızla bunu değiştirmek mümkün. Biz, Hamburg Korsan Partisi olarak, Hamburg Eyalet parlamentosunda sizleri temsil etmek için elimizdeki olanaklarla seçim çalışması yürüttük ve son güne kadar bu çalışmalarımız devam edecek.

20 YILLIK GAZETECİYİM

Ben 20 yıllık gazeteciliğimle Hamburg'da sizlerin sorunlarını kendimce gündeme taşımaya çalıştım. Seçileyim veya seçilmeyeyim, kişi olarak benim bu çabam devam edecek. Bugün Hamburg'da sorunlar varsa, (Konut sorunu, Eğitim ve yüksek öğrenimdeki sorunlar, sağlık alanlarındaki sorunlar, sosyal adaletsizlik, Gençlerin meslek eğitim yeri bulmada yaşadığı sorunlar, Kreşlerdeki kalitesiz hizmet, Okulların bakımsız ve ihtiyaca cevap vermeyen durumu, binlerce çocuk ve emeklinin yoksulluk sınırında yaşaması, Resmi dairelerde çalışanların yetersizliği, bir türlü bitmeyen şehir içi yol inşaatleri ve daha bir çok sorun) Hamburg eyaletinde hükümet olan partilerin hepsinin payı var.

ADAYLARDAN ÇOK PARTİLERİN PROGRAMINA VE İCRAATINA BAKIN

Hamburg parlamentosunda yeni bir partinin girmesi ve bugüne kadar parlamentoda bulunan partilerden farklı olarak, sizlerin temsilcisi olarak parlamentoda yer almak istiyoruz. İktidara iş yaptıracak ve alacağı yanlış kararlarda muhalefet edecek bir yeni partinin bulunması Hamburg ve Hamburgl'ular için bir şanstır. Bu şansa imkan vermelisiniz.

Türkiye kökenli adayların çokluğu sizleri düşündürmesin, bu bir güzelliktir. Ancak adaylardan çok, aday oldukları partilerin program ve icraatlerine bakmalısınız. Gönül ve hatır ile oy kullanmamalısınız. Çünkü vereceğiniz karar, her hangi bir kişinin bireysel kariyer edinmesine hizmet etmek yerine, sizleri gerçek anlamda temsil edip etmeyeceğine bakmalısınız. Kişilerin yapacakları, partilerinin politikası ile sınırlıdır. Bilinen vaadlerle oy isteyen ve bu vaadleri yerine getirmeyen partilere oylarınızla cevap verme imkanınız varken bunu kullanmalısınız. Şimdiye kadar denediklerinizi bir kez daha denemek yerine, sizi temsil edecek genç bir parti olan Korsan Partisini parlamentoya taşımalısınız.

MİLLETVEKİLİ OLDUKLARINDA İŞ YAPACAK ADAYLARA OY VERİN

Pazar günü oylarınızı verirken geleceğinizi düşünmelisiniz. Aday olan Hasan'ın veya Ayşe'nin Vekil olmasını değil, Milletvekili olduklarından iş yapacak olan adaylara tercihli oylarınızı veya kendinize yakın bulduğunuz partiye oy vermelisiniz. Irkçılığa ve sosyal adaletsizlğe karşı, eşit haklar için; oy vererek demokratik hakkınızı kullanmalısınız.