Dört Çalışanının 10. Yılını Kutladı

Aka-Arslan Pflegedienst yirminin üzerinde elemanı ile sağlık sektöründe hizmet veren firmanın ağırlıklı çalışma konusu, hasta ve yaşlılara kendi alışagelmiş dört duvarları arasında, onları günlük hayatlarından koparmadan, evlerinde hizmet vermek.

Günümüzde sıkça karşılaşılan fenomenlerden biri de çok uzun yıllar aynı işyerinde çalışmak, alışılagelen vazifeleri yerine getirmek veya sık sık yeni bir işyeri aramak zorunda kalmamak. Bunu hayatı boyunca yapanların sayısı, yani uzun yıllar boyunca aynı işyerinde kalanların sayısı hiç de sanıldığı kadar az değil. Böylesi çalışanların işverenleri tarafından daha çok tutulup benimsendikleri bir gerçek. Bu türden çalışanların hem güvenilir hem de sadık elemanlar olduğunu bilen işverenlerin günümüzde 5,10, 15 ya da 40 yıl sonra küçük bir eğlence veya hediye, ya da tebrik kartı ile bu uzun yılları kutlamaları olmazsa olmaz hale gelmiş durumdadır.

Geçtiğimiz günlerde tam da böylesi bir konuya AKA-Arslan Pflegedienst isimli, İşveren Yazar Esma Arslan’ın Hasta ve Yaşlı Bakım Servisi şahit oldu. Dört elemanının 10. yıllarını geride bırakmaları vesilesi ile çalışanlarını düzenlediği bir kahvaltıda biraraya getirdi. Bir cumartesi sabahı Billstedt´deki Meram Restoran’da brunch şeklinde gerçekleştirilen kahvaltıya gelenlerin hemen her biri kahvaltının neden ve niçin verildiğinden habersizdiler.

Kahvaltı sonrası kısa bir konuşma yapan Arslan, 10. yıllarını geride bırakmaları dolayısıyla Regina Sennewald, Atiye Arslan, Marietta Scheffel ve Kerstin Egerland isimli dört çalışanını ayrıca tek tek tebrik edip, teşekkürlerini sunarak başarılar diledi. Hediyelerini ve Sevdas Blumen´dan sipariş edilmiş çiçek buketlerini alan dört çalışan ise yapılan sürprizi büyük bir şaşkınlık ve sevinçle karşıladılar. Kiminin ilk işyeri olup öylece kalırken, firmaya kimisi evinin hemen yakınında olması vesilesiyle bağlanıp kalırken, bir diğeri Bayan Arslan ile olan çok uzun yıllarla sarkan arkadaşlığının neden olduğunu anlattı. Bir diğeri ise çalışma atmosferi ve timden memnun olduğunu belirtti.

Lezzetli tatlar, şen kahkahalar, tatlı anılar ve eğlenceli şakalar arasında gerçekleşen küçük kutlamadan işçiler ve işveren gülerek, memnun bir şekilde ayrıldılar.